Több mint 8 milliárd forintos eszközfejlesztést hajtottak végre a budapesti egészségügyben

2020. szeptember 29. 09:47

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 8,3 milliárd forint értékben kaptak orvostechnológiai és informatikai eszközöket a központi régió egészségügyi ellátói – közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

2020. szeptember 29. 09:47
null

Kásler Miklós elmondta, a fejlesztés 23 kórházat és járóbeteg-szakrendelőt érint.

A miniszter úgy fogalmazott, járványidőszakban az egészségügy prioritásai közé tartozik a fertőzés leküzdése, de emellett a betegbiztonság és az ellátás minősége is fontos tényező. Éppen ezért a kormány ebben az időszakban is folytatja a 2026-ig szóló Egészséges Budapest Programot, amely összesen 700 milliárd forintot jelent a régiónak.

A mostani, 8,3 milliárd forintos fejlesztés a minőség javítását szolgálja,

új diagnosztikai, terápiás és informatikai eszközöket kaptak az intézmények – emelte ki Kásler Miklós.

Beszereztek többek között diagnosztikai, képalkotó, laboratóriumi eszközöket és sebészeti műszereket. Emellett endoszkópos, aneszteziológiai és intenzív terápiás, műtéti, műtői berendezéseket, fizioterápiás, sterilizáló és higiénés eszközöket, valamint kórházi bútorokat is vásároltak. Az informatikai fejlesztés révén pedig több ezer számítógép és nyomtató kerül a kórházakba és szakrendelőkbe.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2020. október 06. 11:13
Több mint 300 milliárd forintos fejlesztést hajtottak végre lélegeztetőgép-fronton...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik