Magyar cég veszi át a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedést

2020. június 23. 10:55

Az AutoWallis átveszi a legnagyobb szlovén BMW márkakereskedést – közölte a társaság hétfőn.

2020. június 23. 10:55
null

A közleményben rámutatnak arra, hogy a szlovén főváros egyetlen BMW márkakereskedésének átvételével beléphet az ország autó kiskereskedelmi piacára az AutoWallis a tranzakció sikeres zárása esetén, így tovább erősíti jelenlétét a közép-kelet-európai régióban.

A ljubljanai, egyben legnagyobb szlovén BMW autókereskedés 2006 óta működik, és a BMW-k értékesítése, szervizelése mellett MINI-k szervizelésével foglalkozik.

Részletezik, hogy a szlovén piacra lépés a szerződéses feltételek teljesülése után az A-Cosmos d.d. Ljubljana központi helyén lévő márkakereskedés átvételével történhet a szükséges hatósági – elsősorban versenyhivatali – hozzájárulások megszerzése után.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az AutoWallis a ljubljanai BMW márkakereskedés átvételével először jelenik meg kifejezetten külföldi kiskereskedelmi piacon, teljesítve így a tavaly meghirdetett stratégiájának egyik fontos elemét.

Az AutoWallis a közép-kelet-európai régió 14 országában foglalkozik gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel és már eddig is jelen volt Szlovéniában, ahol a társaság leányvállalata, a Wallis Automotive Europe a Jaguar és Land Rover márkák kizárólagos márkaképviseletét látja el.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában, valamint a BUX és BUMIX indexekben jegyzik, a papír hétfői nyitó ára 82,10 forint volt a 84,80 forint előző záróérték után, éves minimuma 51,20 forintot, éves maximuma 131,50 forintot ért el.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolan
2020. június 25. 09:31
A Wallis Budapesten van bejegyezve! Egyébként nagyon helyes a magyarországi expanzió!
Crusader
2020. június 25. 09:31
Mindenhol terjeszkednünk kell a szomszédban! Éljenek a magyarok és a keresztények!
Senki Alfonz
2020. június 23. 16:17
A legendás cápaorrúak után szorul vissza a BMW a versenyben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik