Palkovics: Magyarország internetlefedettségben már a világ élvonalában jár

2019. szeptember 11. 19:19

Október végén kerülhet a kormány elé Magyarország 5G stratégiája – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) ITU Telecom World 2019 konferencián Budapesten.

2019. szeptember 11. 19:19
null

Hozzátette: a lefedettségben, internetelérésben a mobil és a vezetékes területen is a világ élvonalához tartozik Magyarország, a letöltési sebességben is a 8. helyen áll az ország. Az 5G ezt meg tudja majd változtatni, és még előkelőbb helyre juthat az ország.

A miniszter hangsúlyozta: az a céljuk, hogy támogassák az 5G alkalmazások elterjedését Magyarországon.

Hozzátette: gazdasági szempontból is fontos viszonyt képezniük az 5G-vel, hiszen a befektetések értéke óriási. Példaként említette, hogy

a Huawei 75 milliárd dollárt fektetett a technológia fejlesztésébe.

Az 5G-t számos területen alkalmazhatják majd, a miniszter példaként a közlekedést és az egészségipart említette. Az infrastruktúra kiépítésében úgy kell az államnak szerepet vállalni, hogy a versenyhelyzetet ne torzítsa – mondta Palkovics László.

Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs területen működő, globális intézménye, amelynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése, Magyarország alapító tagja a 193 tagállamot tömörítő nemzetközi egyesületnek. 2018-ban Magyarországot beválasztották az ITU döntéshozó testületébe, a 48 tagú tanácsba. Az ITU Telekom World kormányok, vállalatok, valamint kis- és középvállalkozások legfontosabb infokommunikációs rendezvénye, amely egyedülálló nemzetközi platformot biztosítva, összehozza a fejlett és fejlődő piacokat, az állami és magán szektor vezetőit, az infokommunikációs technológia iparági képviselőit.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ambaracurjan
2019. szeptember 16. 22:59
Az USA-ban szenátori meghallgatás volt 5G ügyben, felkérték a szolgáltatókat mutassák be a technológia egészségügyi hatástanulmányát. Egy darab ilyen tanulmány sem készült. Az egész földet belefullasztják az elektromos szennybe(is). Mikor megkérdezik tőlük hogy szerintük mi lesz ennek az ára, ismerik-e azt a szóösszetételt hogy "elővigyázatossági elv", ismerik-e az ólmozott benzin, az agrokemikáliák, az azbeszt, a nikotin(dohányzás) történetét, csak bambán néznek. Széttárják a kezüket vagy elkezdik mantrázni a "Szent Határértéket". Lásd fennt, előző hozzászóláomban.
ambaracurjan
2019. szeptember 16. 22:59
https://groups.google.com/forum/#!topic/mobilfunk_newsletter/E-2mwJfU3b4 Elektromágneses sugárzás és mező: orvosok egy csoportjának felhívása az elővigyázatosság elvének alkalmazására. Belgium https://groups.google.com/forum/#!topic/mobilfunk_newsletter/bF0s2EOQ-V0 A letölthető pdf melléklet a lényeg. Dr Panadopoulos és csapatának tanulmánya arról, hogyan hamisítják veszélytelennek a mikrohullámú sugárzást az önjelölt "határérték -megállapító szakértői csoportok" - pl.ICNIRP- , akik a mobil-lobbitól kapják a pénzt(persze szerintük szigorúam "tűzfalon" keresztül, khmmm). A legfontosabb kisérleti eredmény, hogy az információt tartalmazó mobil-sugárzás 700-900 százalékkal károsabb az élő szervezetre(7-9-szer erőseben rombolja a DNS-t pl.) mint az ezzel mindenben megeggyező, ám információt nem hordozó mesterséges sugárzás. Gondolom senki nem lepődik meg hogy az elekrtroszmog élő szervezetet károsító hatását vitató tanulmányok ez utóbbi (információt nem hordozó) sugárzás vizsgálatára vonatkoztak. Tehát nem a mobiltelefon(egy vagy több telefon vagy adó) sugárzását vizsgálták, hanem egy generált "mimikri" sugárforrást és sugárzását, ami ugyan minden paraméterben (intenzitás, frekvencia, térszög, stb) megegyezik a mobilsugárzással, egy kivétellel: nem visz át sem képet, sem hangot, egyetlen bit információt sem...
3M..
2019. szeptember 16. 22:59
Tehát már minden szinten, helyszínen megfigyelik a lakosságot és a rendszer ellenségeit. Szebb Jövőt!
Türelem
2019. szeptember 16. 22:59
Európában 100 ezer lakosra jutóan Magyarországon hal meg a legtöbb ember rákban. Az okok szerteágazóak - első helyen szerepel a dohányzás, az alkohol, a helytelen táplálkozás, a légszennyezés, a mozgásszegény életmód, de felzárkózott az élvonalhoz az elektroszmog is - s nagy viták folynak az ok-okozati láncot illetően. Prof. Dr. Lebrecht von Klitzing orvos fizikus a Lübecki Egyteme Biofizikai Intézetének egykori kutatója a 90-es évek derekán kimutatta, hogy a GSM hálózatok, a zsinór nélküli vezetékes telefonok használata károsan módosítja az agyhullámokat. Ezt követően kiszorították a tudományos életből. A digitalizáció megöli a jövő nemzedékét, ezt fizikusok mondják. Az 5G még sűrűbb átjátszó rendszert igényel. Nem kell már ide világháború.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik