Nekünk van '56-unk!

2016. október 22. 11:41

Skrabski Fruzsina
Mandiner
Összefogtunk és pár napra győztünk! Ez a mi ünnepünk és nincs rá példa máshol!

Nekünk van '56-unk! Az egyik legjobb dolog, ami a miénk!

Ha eszembe jut, mosolygok, pedig rengetegen meghaltak és utána... De '56 csodálatos, mi vagyunk benne, bárki, aki kiment tüntetni, elszavalt egy verset, gyógyított sebesülteket, sőt, még a Molotov-koktélokat is mi dobáltuk, egyszerű emberek. Nem katonák, hanem járó-kelők, akik egyszer csak üvegekkel vették fel a harcot a tankok ellen, a világ legnagyobb hadserege ellen.

Felmásztunk a harckocsira és meggyőztük a vezetőt, hogy álljon át, lyukat vágtunk a zászlóba és úgy gyűjtöttünk pénzt a tér közepén, hogy senki nem vett el belőle, a kitört üvegű kirakatból se vitt el senki semmit.

Összefogtunk és pár napra győztünk! Ez a mi ünnepünk és nincs rá példa máshol!

Nem fogom elfelejteni a gyalázatot sem, ami utána történt. A hősök ezreinek tönkretételét, életek elvételét; nem csak akiket kivégeztek, hanem akiknek elvették a szabadságát, a munkáját. Ezek az emberek sokszor teljesen egyedül maradtak, elhagyta őket a család is, aztán alkoholizmusba menekültek. Tönkretették őket. Ezt nem felejtem a biszkubéláknak.

De ma ünneplünk, magunkat ünnepeljük; és olyan büszke vagyok egyenként mindenkire, aki akkor élt és aki ma él, és dobog a szíve velem együtt a büszkeségtől!

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A következő évtizedekben az ország számára azt jelentette '56', hogy egy pillanatra kiemelhette fejét a vízből, amibe belenyomták.

Én is ott voltam, az 1970-es évek elején, amikor nagyanyám és nagyapám egy zenemű hallatán felerősítették a rádiót és feszülten, csodára várva a szabadságot vágyva figyeltek egy zeneművet, még pici voltam és nem tudtam, hogy az a nagyszerűség, amit érzek, az a szabadság utáni vágy. Az, amit ők soha sem élhettek át többé...

Én is ott voltam, gimiben másodikosként, vagy harmadikosként, oldottam meg egy matekpéldát és az eredmény olyan volt, mint egy varázsütés: 1956. átzuhantam téren és időn, én is ott álltam Budapesten és a lelkem vágyott a szabadságra, ott, talán 1985-ben...

Biztos vagy benne, hogy csak nekik?
Szerinted miért akadályozza a Fidesz folyamatosan az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát??

Kár, hogy nem tudjuk Fruzsinától meg a forrás nevét.
Így felemás, hiányérzetet kelt.

Lolácska, te nem voltál benne. Te az voltál, aki bélabácsizta Biszkut.

Nos IGEN!
"Nekünk van '56-unk!"

és

Nekünk van 2006-unk is!

koronaszep 2016. október 22. 22:13

Azután 57 május elsején lelkesen tapsoltatok a tribün előtt Kádárnak...
......

Te, mint SZDSZ-szes 2006-ban a szemkilövetőknek és Gyurcsánynak tapsoltál ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés