Habosított tragédia

2016. június 15. 7:32
Egykori határon túli magyarként hadd kérdezzem meg: a trianoni tragédiából, sok-sok millió magyar ember szenvedéséből miért kell öntömjénező bulvárgagyit csinálni?

Habár a történelmi ismereteinket Vujity nem gyarapította, magáról annál inkább beszélt. Ugyan pár mondat erejéig székely nagyanyjáról is megemlékezett a filmes, róla sok-sok vágókép kíséretében megtudhattuk, hogy minden létező dolgot elolvasott Trianonról, rengeteg filmet is megnézett, Sopron az egyik kedvenc városa, Szentpéterfán született, ahová egy Croatia feliratú melegítőben most el is látogatott a kedvünkért egy horvát mintás sálban (mások ilyet nem viseltek ott). Sőt, még egy »kis meglepetést« is kaptunk, mert a tévés 25 év után tamburán eljátszott nekünk egy horvát dalt. Június 4-én így a magyar közönség leginkább Vujity Tvrtkóról tudhatott meg újdonságokat, melyhez talán csak apropót adott Trianon. S hogy végül ennyi köztudott dolog és felesleges információ után mégse menjünk haza üres kézzel, bejelentette: kezdeményezni fogja, hogy hivatalosan is vizsgálják meg, megkaphatja-e Zajta a leghűségesebb település címet. Ez volt hát az »elképesztő történet«.

Vujity Tvrtko – születésekor kapott neve Balogh Szilárd – szenzációhajhász módszereit sokan ismerik az országban. Azt már kevesebben értjük, hogy a Duna Televízió miért vevő egy ennyire színvonaltalan, öntömjénező műsorszámra. Egykori határon túli magyarként hadd kérdezzem meg: a trianoni tragédiából, sok-sok millió magyar ember szenvedéséből miért kell öntömjénező bulvárgagyit csinálni? Legközelebb melyik tragédiánk kerül sorra?

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés