Schmidt Mária és Gerő András is új kötettel jelentkezik a könyvhétre

2016. június 8. 17:05
A nem valós problémákkal foglalkozó, még is Európát uraló politikai gondolkodást kritizálja a könyvhétre megjelenő kötetében Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatója. Gerő András pedig, a Habsburg Történeti Intézet vezetője Ferenc Józsefről jelentkezik új munkával.

Miért uralja Európát a kommunizmus bukása után még negyedszázaddal is olyan politikai gondolkodás, amely nem a valóságos problémákkal foglalkozik? Többek között erre keresi a választ a Könyvhétre megjelenő kötetében Schmidt Mária történész. A Veszélyzónában. Szerepek, játszmák, esélyek című esszékötet a Terror Háza könyvajánlója szerint kockázatos kalandra csábítja az olvasót - írja a Terror Háza honlapja

Szintén a Könyvhétre érkezik Gerő András új kötete is, amely a történelmünkben leghosszabb ideig uralkodó királyt, Ferenc Józsefet mutatja be magyar szemszögből. A Ferenc József és a magyarok, miként a szerző írja, „egy viszonyról szól. Arról a kapcsolatról, amely, Ferenc József és a magyarok között létezett.” A Habsburg Történeti Intézet igazgatójának olvasmányos kötete egy olyan „házasságot” mutat be „ahol mindkét fél tudta, hol a másik tűréshatára, s milyen szabályokat kell betartani ahhoz, hogy a kapcsolat kiszámíthatóan működjék. Ahogy teltek-múltak az évek, egyre inkább megszokták egymást a felek, s válásra valójában komolyan már senki se gondolt.”

Schmidt Mária kötetét június 11-én, szombaton 14:30-tól mutatják be a Vörösmarty tér színpadán. A szerzővel Tallai Gábor és Baranyi Márton, a Terror Háza Múzeum munkatársai beszélgetnek. A beszélgetést követően 15:00 órától Schmidt Mária és Gerő András dedikálnak a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány standjánál (82-es számú pavilon, a Váci utca felől).

A Terror Háza standján a korábbi kiadványokat is meg lehet majd vásárolni, többet kedvezményesen.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában