Ablonczy: A balatoni nyaraló születése

2016. május 18. 10:19
A balatoni nyaraló születéséről tartott előadás Ablonczy Balázs a Budapest Science Meetup május 12-i rendezvényén. A történész a két világháború közötti magyar turizmusról és annak politikai vonatkozásairól is beszélt.

A turizmus vizsgálatával csak nagyon kevesen foglalkoznak Magyarországon, a nyugati országokban azonban elképesztő mennyiségű szakirodalom halmozódott fel a témában.

„A turizmustörténet a modernitás sok szegmensével érintkezik” – mondta Ablonczy Balázs történész a Budapest Science Meetup május 12-i rendezvényén. „A balatoni nyaraló születése” címmel tartott előadásán a történész a 20. századi magyar idegenforgalom szervezeti keretei mellett a politika és a turizmus kapcsolatáról is beszélt.

Ablonczytól megtudhatjuk, mikor kezdődött a balatoni nyaralás szokása, mikorra épült be a tópart, mi az a bikavonat és hogyan kezdte meg csillogó karrierjét a magyar életben a manzárd.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A középosztály akkor kezdett el nyaralókat építeni (Balaton, Velencei tó, utóbbinál a 30-s években), amikor a MÁV bevezette az elég olcsó retur jegyeket. A mi "weekend" házunk is akkoriban épült, igaz a kevésbé drága Velencei tónál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés