Magyar korridor: háborús film a varsói felkelésről

2016. március 24. 12:26
Az új magyar történelmi film a II. magyar tartalék hadtestnek az 1944-es varsói felkelésben betöltött szerepéről szól: a magyarok át akartak állni a lengyelek oldalára és fegyvereiket a németek ellen fordítani.

Az 1944-es varsói felkelést a náci vezérkar a keleti frontról visszavonuló II. magyar tartalék hadtesttel akarta leveretni. A 30 ezer fős magyar kontingens azonban kijátszotta katonai szövetségesét. A honvédek nemcsak jelentős mennyiségű lőszer-, fegyver-, élelmiszer- és gyógyszertámogatást nyújtottak a lengyel fővárosban harcoló Honi Hadseregnek, hanem át is akartak állni a felkelők oldalára.

Az utóbbi évek egyik leglátványosabb magyar gyártású történelmi dokumentumfilmjét március 23-án mutatta be a Duna World.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mára megfordult a helyzet.
A Monori Center gyorsan növekvő kistestvére magyar közreműködéssel rombolja a lengyel gazdaságot és társadalmat

SCC Chinatown Jaworzno

SCC Sp. z oo ul. Wygoda 111, 43-608 Jaworzno NIP: 6452447837 REGON: 240759354
Sąd Rejonowy Katowice- Wschód w Katowicach VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numer KRS: 0000303742
Kapital zakładowy 4.400.000,00 PLN w pełni opłacony
E-mail: Tel .: 32 biuro@sccpoland.pl 745-15-15 Fax: 32 754-15-16

chińskie centrum, SCC, chiński fáj, handel Hurtowy, chińskie centrum handlowe Jaworzno, chińskie centrum Jaworzno

Erről én is hallottam, a németek magyar egységeket is be akartak vetni Varsónál, de rájöttek arra, hogy szimpatizálnak a lengyelekkel, így inkább gyorsan visszavonták őket...

A lengyeleket, talán a nemesi pártjaik széthúzása miatt egyszerűen felosztották, elvesztették önálló államiságukat még a XVIII. században. Aztán hiába keltek fel többször is elsősorban a Cár hatalma ellen, mindig leverte őket a túlerő. Ekkor érkeztek az első lengyel menekültek az országunkba (két ősöm is...). Aztán a Szabadságharcnál jöttek többen is, hogy segítsenek nekünk. Nem érzem azt, hogy általában a rossz oldalon álltak, a történelem és a nagyhatalmak játszottak velük, ahogy velünk is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés