Gulyás: az 1956-os hősök örökké a közös emlékezet részesei maradnak

2016. március 21. 20:54
Mansfeld Péter halálának 57. évfordulójára emlékezett a Fidelitas az Új Köztemető 301-es parcellájánál. A rendezvényen felszólaló Gulyás Gergely szerint 1956-os hősök a nemzet közös emlékezetének örökké részesei maradnak, és Mansfeld Péter mártír halálára is emlékezni fogunk, amíg lesz magyar szó és lesz magyar szív a világon.

Az 1956-os hősök a nemzet közös emlékezetének örökké részesei maradnak, és Mansfeld Péter mártír halálára is emlékezni fogunk, amíg lesz magyar szó és lesz magyar szív a világon – mondta az Országgyűlés alelnöke az alig 18 évesen kivégzett ipari tanuló halálának 57. évfordulóján tartott megemlékezésen hétfőn Budapesten. Gulyás Gergely a Fidelitas rendezvényén az Új Köztemető 301-es parcellájánál a mártírokról azt mondta, „példájukkal, áldozatukkal ők jelenítik meg mindazt, ami a föld egy határokkal körülzárt területét a hazánkká teszi, s bennük testesül meg mindaz, amely határokra való tekintet nélkül nemzetté formálja a világban szétszóródott magyarságot”.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke felidézte Mansfeld Péter életét és tetteit, és úgy fogalmazott, vele a hatalom példát statuált, áldozat lett, és habár a történelem azóta igazságot szolgáltatott neki, kiontott életét senki sem tudta visszaadni.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gulyás figyelmébe, a lényeg benne van:

http://indavideo.hu/video/Alko..

Pozsgay pl. a Ner egyik létrehozója.

Kimondhatatlanul bizarr és gyomorforgató, hogy moszkvapárti illberálisok szónokolnak '56-ról és a szabadságról.

A mai napig nem tudjuk merre is volt 1956-ban.

A forradalom leverését követően 1957-ben nevezik ki a frissen alakult MSZMP egyik ideológiai fellegvárának számító MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatójának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés