Gulyás: az 1956-os hősök örökké a közös emlékezet részesei maradnak

2016. március 21. 20:54

Mansfeld Péter halálának 57. évfordulójára emlékezett a Fidelitas az Új Köztemető 301-es parcellájánál. A rendezvényen felszólaló Gulyás Gergely szerint 1956-os hősök a nemzet közös emlékezetének örökké részesei maradnak, és Mansfeld Péter mártír halálára is emlékezni fogunk, amíg lesz magyar szó és lesz magyar szív a világon.

2016. március 21. 20:54

Az 1956-os hősök a nemzet közös emlékezetének örökké részesei maradnak, és Mansfeld Péter mártír halálára is emlékezni fogunk, amíg lesz magyar szó és lesz magyar szív a világon – mondta az Országgyűlés alelnöke az alig 18 évesen kivégzett ipari tanuló halálának 57. évfordulóján tartott megemlékezésen hétfőn Budapesten. Gulyás Gergely a Fidelitas rendezvényén az Új Köztemető 301-es parcellájánál a mártírokról azt mondta, „példájukkal, áldozatukkal ők jelenítik meg mindazt, ami a föld egy határokkal körülzárt területét a hazánkká teszi, s bennük testesül meg mindaz, amely határokra való tekintet nélkül nemzetté formálja a világban szétszóródott magyarságot”.

Böröcz László, a Fidelitas elnöke felidézte Mansfeld Péter életét és tetteit, és úgy fogalmazott, vele a hatalom példát statuált, áldozat lett, és habár a történelem azóta igazságot szolgáltatott neki, kiontott életét senki sem tudta visszaadni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2017. február 13. 22:43
Miért is kellett október 23.-hoz kötni a köztársaság kikiáltását? Azért, hogy megfogalmazódhasson "a tetszettek volna forradalmat csinálni" otromba mondata az ocsmány indíttatású, alattomos privatizáció mellett, aminek még ma is viseljük a személyes tobzódásait. Meddig? Remélem az elszámoltatásig!
thymian
2016. november 20. 00:16
Az ügynökaktákat vegyétek elő és oldjátok fel a titkosításokat, majd akkor lesz jogalapotok a megemlékezésre. Álszent komcsi banda!
thymian
2016. november 20. 00:16
Majd akkor lesz jogotok '56-ról pofázni, ha nem hurcoltatjátok el a valódi '56-os forradalmárt a még mindig a Szabadság téren csúfoskodó szovjet emlékműtől. Rohadt komcsi banda!
frivol824@gmail.com
2016. június 25. 03:00
A Mansfeld Péterre történő tisztességes megemlékezés útja Biszku Béla elítélésén át vezetett volna, de ezt az utat az elérzékenyülten "könnyeket morzsolgató" megemlékezők politikája keresztbe szántotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik