Százmillió

2016. február 26. 16:09

Nagy Ervin
Polgár Portál
A kommunizmus a kollektivizmusba és az egyenlőségbe vetett racionalitás hazugsága volt, amely végül az emberi elme leggonoszabb ötletének bizonyult.

„Egy szám. Egy szám csupán, amely életeket, valódi sorsokat takar, s a szembenézés hiányának álszent hazugságával együtt a történelmi feledés ködébe rejti el a mögötte megbúvó lelkeket. Olyan férfiak, nők és gyermekek sorsát, kiknek annyi bűnük volt csupán, hogy élni akarták az Isten által kiszabott életüket, járni a szabad akaratukból eltervezett útjukat. De kevesek, egy őrült és gonosz ötlettől vezérelve, elvakulva a hatalomvágytól, az ördöggel szövetségre lépve megakadályozták őket ebben.

Egy szám, amely az áldozatok számát jelöli. És egy szám, ami mögött a szenvedést, a rabságot és a halált is látnunk kellene végre már! Mert ez az a szám, amely mögött az embertelenség története áll.

Százmillió lélek. Százmillió áldozat. S még mindig csak a szembenézés kezdetén állunk. Világszerte és Magyarországon is. Kissé pironkodva, félve az emberi gonoszsággal való őszinte találkozástól.

A kommunizmus a kollektivizmusba és az egyenlőségbe vetett racionalitás hazugsága volt, amely végül az emberi elme leggonoszabb ötletének bizonyult, s ami által a kicsinyes emberek embertelensége győzedelmeskedhetett százmillió ártatlan lélek fölött világszerte.” 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

100 millió? Van az több is:

A Szovjetunióbeli kommunisták áldozatai: 61,911,000 lélek. Forrás: R. J. Rummel: Lethal Politics, Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Halálos politizálás, szovjet népírtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publishers, 1990. www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China’s Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népírtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

A továbbiak forrása: Chris Banescu: The Communist Holocaust, www.orthodoxytoday.or./blog/

A koreai kommunisták áldozatai: 3,163,000 lélek.
A kambodzsai kommunisták áldozatai: 2,627,000 lélek.
Az afghanisztáni kommunisták áldozatai: 1,750,000 lélek.
A vietnámi kommunisták áldozatai: 1,670,000 lélek.
Az etióp kommunisták áldozatai: 1,343,610 lélek.
A jugoszláv kommunisták áldozatai: 1, 072,000 lélek.
A Mozambique-i kommunisták áldozatai: 700,000 lélek.
A román kommunisták áldozatai: 435,000 lélek.
A bolgár kommunisták áldozatai: 222,000 lélek.
Az angolai kommunisták áldozatai: 125,000 lélek.
További kilenc országban a kommunisták áldozatainak száma 100,000 vagy annál kevesebb.

“A magyarországi kommunista vezető, Rákosi Mátyás, a következő magyarázattal szolgált egy amerikai újságírónak: Nézze, ezek a kisfasiszták valójában nem rossz emberek. Tudja, őket belekényszerítették a fasizmusba. Ezek soha nem voltak aktívak benne. Most csak annyit kell tenniük, hogy aláírnak egy hűségnyilatkozatot és mi beléptetjük őket.”(212.old.)

Idézi Jan T. Gross, a Princeton Egyetem tanára abban a tanulmányában, ami a Dark Times, Dire Decisions, Jews and Communism (Sötét idők, súlyos döntések, a zsidók és a kommunizmus), Oxford University Press, 2004 című tanulmánykötetben jelent meg.

A bolsevizmus nem azonos a kommunizmussal, ahogy a nácizmus sem konzervativizmus. A tömeggyilkosságok amelyeket Lenin, Sztálin, Mao, Kim Ir Szen vagy Pol-Pot utasítására végeztek nem következnek szervesen a marxi-engelsi eszmékből, hanem egy velejéig inhumánus, egyenlőségellenes, antidemokratikus rabszolgatartó szörnyállam bűnei.

Válaszok:
Box Hill | 2016. február 27. 13:08

Marx levele Pável Vasziljevics Annenkovnak 1846. december 28-án:

„Következésképpen, a rabszolga kereskedelem előtt, a gyarmatok igen kevés terméküket küldték az Óvilágba, és nem változtatták meg a világot észrevehetően. Ezért a rabszolgaság egy kimagasló fontosságú kereskedelmi kategória. A rabszolgaság nélkül Észak-Amerika, a leghaladóbb ország, csak egy tekintélyelvű ország lenne. Ha Észak-Amerikát letörlöd a térképről csak anarchiát kapsz valamint a kereskedelem és a modern civilizáció teljes elhalását.
Viszont a rabszolgaság eltörlésével magát Amerikát törlöd le a térképről.”

Adott ő tanácsokat a helyes működésről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés