December 22.: megdől a Ceaușescu-diktatúra

2015. december 22. 17:29
December 22-éhez kötődik a román kommunista diktatúra megdőlése, a Dreyfus-per Franciaországban, az iszlámra áttért cipős bombás férfi lekapcsolása az Egyesült Államokban és Madonna esküvője Guy Ritchie-vel.

December 22-én meginog Nicolae Ceaușescu romániai kommunista diktatúrája 1989-ben; Richard Reid Amerikában megpróbál a cipőjében bombát csempészni egy repülőre 2001-ben; Alfred Dreyfust árulással vádolják Franciaországban; és 2000-ben Madonna összeházasodik Guy Ritchie-vel. Az Associated Press videója.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

tetszett volna, mi? Csak akkor kik alapították volna meg a Békemenetet, elvti?

Azóta is emlékszem a TV közvetítésre, a segélyszállítmányokra, az idegességében izzadó Aczél Endrére (?) és a viszonylag nyugodt Keletire. Cau olyan helyzetet teremtett és indulatokat ébresztett az országban (adósság visszafizetés- teljes áruhiány, falurombolás, gigantikus tervek, totál elnyomás etc.) , hogy várható volt, hogy ez lesz a vége. Az erdélyi rokonaink hozzánk jártak Hofit nézni, "otthon" Cau-nál ennyiért elvitte volna a szeku a humoristát.

Lehet, hogy így volt azaz egy egyszerű csere. De Cau egy olyan megalomániás volt, aki komoly személyi kultuszt épített ki. Utódai ezért tartottak a polgár háborútól....A többi diktátor nem volt ennyire zavaros fejű, még Zsivkov sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés