20 éve az EU-ban: megérte belépni? – Mandiner Stratéga

2024. április 30. 17:01

Magyarország húsz éve az Európai Unió tagja. Mi történt azóta? Eközben a Közel-Keleten feszült a helyzet: Az USA támogatja Izraelt, vajon Európa is így tesz? A Mandiner Stratéga első részében Robert C. Castellel beszélgettünk, az adás második felében Várhelyi Olivért kérdeztük.

2024. április 30. 17:01
null

A műsorban elhangzott legfontosabb megállapítások:

Robert C. Castel

  • Az egy Hezbollah csomag, amit Izrael kapott
  • Az amerikai szavazók többsége azt akarja, hogy az Egyesült Államok támogassa Izraelt
  • Izrael egy laboratórium, ahol az USA kifejleszti a fegyvereit és kipróbálja
  • A föderális gondolata Európának egy halálos csapás lenne Izraelnek

Várhelyi Olivér

  • Történelmi hibát követett el a Juncker-bizottság
  • Az EU érdeke a tagfelvétel
  • A magyar elnökség egy bővítési elnökség
  • Európa átmenetben van, amely egy rendkívül nehéz átmenet

 

A teljes műsor itt tekinthető meg:

 

A beszélgetés podcast formában is elérhető:

Az adás a Videán is megtekinthető:


 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2024. május 01. 14:51
Intézményesített csalással - ugyanis a 2003-as népszavazás előtt levitték a népszavazás többségi akaratát kifejező 50%+1 fős érvényességi küszöbét a megvezetett kisebbségi akaratot érvényre juttató 25%-ra - behajtottak bennünket a Zunióba, mint marhákat a vágóhídra. Az eredmény mára már közismert. Belső gyarmati lét és kiléphetetlenség. Ezért ez történelmi bűn volt amit akkor a kormányon lévő Gyurcsány és az ellenzékben lévő Orbán együttes akarattal hajtott végre. Megtehették volna népszavazás nélkül is, hiszen Magyarországon "képviseleti demokrácia" van, tehát minden minden joguk meg volt ezt a döntést az országházon belül meghozni, hisze teljes-körű megbízatással voltak és vannak a nép által felruházva, de...de nem volt elég vér a pucájukban ezt a történelmi döntést politikailag felvállalni. Most benne vagyunk nyakig. Ja és Kínának is csak addig vagyunk érdekesek, amíg unión belüli kompországként használhat minket. Ha kilépünk, Kínának se kellünk...
Hobby024
2024. május 01. 08:01
Egyre többünkben fogalmazódik meg a nem. Az EU gazdasági fejlődése megrekedt. Amerika vazallusává vált. A szabadság helyét átvette, a szólásszabadság korlátozása, a szabadságjogok korlátozása. Az ideológiai fősodor a woke, az LMBTQ, a Gender. Mégis a gazdasági ésszerűség azt mondatja, hogy még nem érdemes kilépni. Beruházásainknak a nagy része, azonban már a Távol-Keletről jön, akik nem szólnak bele , hogy hogyan élj. Mivel nincs tengerünk, az energiafüggőségünket csak keletről oldhatjuk meg.. Egyre inkább úgy néz ki, hogy ez a "házasság" váláshoz fog vezetni.
gyzoltan-2
2024. május 01. 06:29
gyzoltan-2rasdi1 2024. május 01. 06:25 Továbbra is elérhetetlen messzeségben van, hogy teljes valóságában feltárhassuk az 1945-öt követő időszakot a mai napig, mely időszakot azonosnak, egységesnek tekinthetünk, mert az! Pintérék, a Pintérek mellett, a kirekesztően kisajátított média mellett, elképzelhetetlen! A Likud testvér Fidesz személyi összetétele, vitt politikája is kizáró tényező..! A hatalom kérdése elintézett, bebetonozott! -azaz a magyarságnak nincs, nem lehet beleszólása! -így valóban a rossz, a rosszabb, a legrosszabb mellett szavazhat a magyarság! Tudomásul kell venni, tudomásul kell vennünk! Egyértelmű, hogy a hatalomért acsarkodó zsidóság ilyen-olyan fellépői mellett a rossz Fideszre vagyunk kénytelenek szavazni! Talán az a magyarság szerencséje a szerencsétlenségben, hogy míg a zsidó Zelenszkij szereplését évekig alapozták, készítették elő, addig a magyar Zelenszkij, Magyar Péter fellépése spontán helyzetkihasználás! Tragédia lenne a sikere!
Akitlosz
2024. április 30. 21:39
"Az USA támogatja Izraelt, vajon Európa is így tesz?" Na vajon? "Európa" csak az USA vazallustérsége önálló nemzetközi politika nélkül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!