Ilyen volna a rendőrállam?

2023. április 26. 06:05

Hiába álmodoztak a Bastille vagy a budai Helytartótanács ostromáról a Soros-féle kis balhéhuszárok.

2023. április 26. 06:05
null
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

„Bábmesterei a keddi »diáktüntetésen« Pankotai Lilire, a tavalyi pécsi, 1956-os baloldali megemlékezést széttrágárkodó, tanár- és diáktársai keresztény értékrendjét gúnyos szavakkal gyalázó, azóta a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű Soros-szervezet jogi képviseletét élvező gimnazistára bízták a feladatot: a hangosbeszélőn vezényelje át társait egy kis balhéra a pesti Széchenyi térről a karmelita kolostor elé. Nem tudjuk, hogy éppen a TASZ adta-e a tippet, de a cél nyilvánvaló volt: ha egy kiskorú uszítja a tömeget a törvénytelenségre és az erőszakra, sokkal enyhébb vagy leginkább nulla jogi következménnyel kell számolnia, miközben például az állítólag nagykorú, vasgyúró-kerítésszaggató Hadházy Ákosnak már igencsak hízik a bűnlajstroma.

A konzervatív sajtó már kedd reggel észlelte, hogy a Belügyminisztérium elé letáborozó diákok élén egy jól ismert provokátor áll: a deresedő szakállú öregdiák, Horgas Péter, aki a Soros-hálózat régi mozgalmára, most épp az amerikai felforgató egy új projektjében, a Főnix Mozgalomban keresi a kenyerét. Eredeti szakmáját tekintve – Gulyás Mártonhoz hasonlóan – bukott, tehetségtelen színházi igazgató, aki rendezői ambícióit immár az utcán próbálja kiélni, talán nagyobb gázsiban reménykedve.

Mindenesetre hiába álmodoztak a Bastille vagy a budai Helytartótanács ostromáról a Soros-féle kis balhéhuszárok, ismét csak az immár hétről hétre megismétlődő szánalmas jeleneteket láthattuk a Momentum rendezésében. Az őrjöngő, dühödt, ellenben maroknyi társaságot profi módon kezelte a rendőrség. Hadházy Ákost – kezéből a feszítővasat kicsavarva – óvó, atyai mozdulatokkal összecsomagolták és előállították, ahogyan leszerelték Gelencsér Ferenc és Lőcsei Lajos momentumos politikusokat is. Hadházy arca ezúttal bibis sem lett, ugyanakkor elszakadt az inge. Ott volt továbbá – Pankotai Lili oldalán – Karácsony Gergely főpolgármester, de ő ezúttal sem csinált semmit.”

***

Nyitókép: MTI, Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. április 26. 20:08
Rendőrállamról jut eszembe Gyurcsány korszak 2002-2010
Sclerotic
2023. április 26. 16:37
Valóban úgy gondolom, hogy az embereket nem szabad megítélni a külső kinézetük szerint. Viszont olyan furcsa, hogy ezek a Lilik meg Gréták mintha testvérek lennének!
zrx8
2023. április 26. 13:37
A zsidók úgy hálálják meg, hogy Európa számukra legbiztonságosabb országában élhetnek, hogy a gyerekeinket a saját országuk ellen hergelik.
síróbohóc
2023. április 26. 13:16
Nagyon szép sivalkodás, Gergő! Fel a fejjel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!