Jeszenszky és Gréczy közös kommunistázása

2023. március 14. 18:23

Jeszenszkynek az nem jutott eszébe, hogy eddig a két háborús félnek külön-külön több mint száz-százezer embervesztesége van.

2023. március 14. 18:23
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„A békepártiság ugyanis nem hazugság, Orbán Viktor a háború kezdete óta a tűzszünet, a béke mellett száll síkra. Függetlenül attól, hogy az Európai Unió más országai hogyan foglalnak állást. Csak a pontosság kedvéért, hogy mi a »provokáció«, a Fidesz béketerve leszögezi: »Ismételten elítéljük Oroszország katonai agresszióját, és elismerjük Ukrajna jogát az önvédelemhez.« És még egy pont, a »provokációhoz«: »Magyarország a háború kirobbanása óta történetének legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtotta és hajtja végre. Felhívjuk a kormányt, hogy továbbra is minden lehetséges módon folytassa az Ukrajnából menekültek megsegítését.« Ehhez képest Kálmán Olga a DK TV adásában beterjesztette a DK egy pontos »békejavaslatát«: »Oroszország vonuljon ki Ukrajnából. Pont.« »Ezzel teljesen egyetértek!« – hangsúlyozta Jeszenszky Géza, az egykori Antall-kormány azóta sajnálatosan balossá lett külügyminisztere. Tudjuk jól, »a baloldal megmondta, hogyha ő mandátumot kap, akkor együtt úszik, együtt utazik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik« – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Jeszenszkynek az nem jutott eszébe, hogy eddig a két háborús félnek külön-külön több mint száz-százezer embervesztesége van. És közben ott vannak a Kárpátalján élő magyarok, akik közül már szintén sokat meghaltak, s ha ebben helyzetben az országnak van nemzeti érdeke, akkor az az, hogy kimaradjon a háborúból.

Ehhez képes Jeszenszky Géza és Gréczy Zsolt egymásnak adták a kilincset, hogy Orbán Viktort összehozzák a kommunista idők diktátorával. Jeszenszky A béketábor legyőzhetetlen című kommunista csasztuskát idézte, amelyben a tőkés Nyugat uszít háborúra, miközben a kommunisták a békéért küzdenek a Nyugat ellen. Jeszenszky gúnyolódva arra utalt, hogy Orbán most is ezt csinálja. Tehát Orbán kommunista.”

***

Nyitókép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. március 15. 16:40
Kedves Szerző! Próbáljon ki valamit. Egy példa: Amikor az egyik gyermeke bemos a másiknak, akkor Ön annyit mond az anyjuknak, hogy ,,..én nem értek egyet azzal, hogy egymás haját tépik..”? Ha most behelyettesíti a srácok helyére a két háborús felet, akkor nem jogos, amit Önnek a neje mondott: ,,Na ne szórakozz már, hogyha semmit sem csinálsz, mi lenne, ha legalább szólnál neki!” Gondolkozzon el a különbségen.
tartarossz.blog
2023. március 15. 14:58
Permanens kommunistázásra sajnos mindhárom, társadalmilag méltánytalanul felülreprezentált köcsög politikai oldal mutat dependenciát. Ebből meg csak annyi következik, hogy ez a tempo rendkívüli primitívségre vall. Mondjunk egy ellenforradalmi (bankárfetisiszta valamint timokratikus kispolgári csökevény) rendszertől nem várható el a csoda, hogy a saját árnyékát át tudja lépni. Ami tragikus az az 1989. október 23-óta válságot válságra halmozó NATO- és EU szopronc rendszer még regnál. Pedig mennie kéne a picsába már.
Belakiss
2023. március 15. 12:58
Nyilván Jeszenszky ezt a "köztévén" is elmondta volna, csak oda nem teheti be a lábát. Bert nem fideszseggnyaló.
KBA98
2023. március 15. 10:10
Elég nagy szégyen, hogy valaha ez a vén szarkeverő képviselte hazánkat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!