Az „érzékenyített” bírók miatt nincsenek ezek az emberek börtönben

2023. január 16. 13:09

A rendőrség láthatóan már többször is eljárt vele szemben, bíróságra is juttatták. Ahol aztán nagyon könnyen megúszta, enyhe ítéletekkel.

2023. január 16. 13:09
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Megrázó az eset, nem véletlen, hogy egy nap alatt mindenkihez eljutott a hír, az egész országban. Minden együttérzésünk a meggyilkolt rendőr családjáé.

Nyilván minden eset megrázó, amikor egy embernek egy másik ember kioltja az életét. De a média több évtizedes szenzációhajhász, hiszterizáló, indulatokat korbácsoló viselkedésének köszönhetően elég magasan van az ingerküszöbünk. A sima gyilkosságokra eléggé immunissá váltunk, amikor olvasunk róluk a sajtóban. Vannak persze esetek, amikor az áldozat személye (ismert ember, gyerek, magányos futónő, stb.) miatt erősebb az érzelmi reakció, mélyebben együttérzünk a családtagokkal.

A mostani eset nem emiatt ütött át minden létező ingerküszöböt. Hanem mert fejbevágóan szokatlan. Rendőrgyilkosságokról nagyon ritkán hallunk. Az még elő-előfordul, hogy bűnözők (főleg csoportosan) rendőrökre támadnak, de ilyen sem történik gyakran. De hogy egy magányos elkövető késsel neki merjen menni három rendőrnek… ez annyira rémisztő, hogy szinte el sem hisszük. Amiatt vagyunk különösen fejbe vágva, mert a vélt biztonságérzetünk inog meg ilyenkor egy kicsit. És maguk a rendőrök sincsenek ilyesmire igazán felkészülve, annyira nem szokott előfordulni.”

Blikk: Kétszer szúrták szíven a meggyilkolt rendőrt | Mandiner

A bulvárlap a szemtanúktól tudott meg újabb információkat az éjjel megölt rendőr ügyében.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2023. január 17. 01:02
Ha a szerző állít valamit, azt nem csak illik hanem KÖTELEZŐ is valamivel alátámasztani! Az hogy fejbe vagy vágva, nem mentség.
Namond
2023. január 16. 20:48
Igaz, az ítélkező bíráknak van felelőssége, akár az ügyészeknek és a szabadlábra helyező bíráknak van felelőssége, a nyomozati adatok helyes értékelésében. De azért rögzítsük, a megsérült rendőrök amatőr módon jártak el. Megölt társukat nem fedezték, TALÁN még a támadás elöli félre lépését is összetömörödve akadályozták. A közzé tett videó szerint a tettes a tetthelyről jelentős távolságra jutott, a sérült társukat hátrahagyó üldözők többször kerültek egymás lővonalába.
Igazszó
2023. január 16. 19:51
Az a gáz jeszi, hogy ugyan olyan hiteltelen gazember vagy, mint az antallkedvenc áruló apád. Végig hédereltétek a gengszterváltás 31 évét a pénzünkön, vidáman pezsgőzgettetek, míg mi majd belegebedtünk a balfaszságaitokba. Ma is ezt teszitek. Neked a köpcös genya gazdádnak kell ugatnod, vagy a rohadék poltnak, esetleg az olajos pintérnek, nem nekünk, mert 13 éve basztok rendet rakni a hazánkban, hiába kaptatok hozzá kétharmadokat sorban. Most is itt pofázol, ahelyett, hogy füled, farkad behúzva elmennél a köpönyegforgató apád után szégyenedben. Még valamit: azt a három állig felfegyvezrett sünt, akit egy drogos barom szarrá késel nem sajnálom. A buzik, cigók, kábszeres maffiózók védelme és a pénzbehajtás helyett talán meg kellett volna tanulni a fegyvereik kezelését és a szabályzatot, akkor nem járnak így. Majd tanul ebből a többi sün. Vagy nem.
Zaizen Jotaro
2023. január 16. 17:35
Ahogy az ellenzéktől is ízléstelen politikai üggyé emelni ezt a tragédiát, úgy a fideszes kurzustól is visszataszitó, hogy ebből a rendőrgyilkosságból politikai hasznot próbál kicsiholni. A sommás véleményem az, hogy te egy hullarabló politikai nekrofil vagy, jeszy. Tudom, hogy mekkora egy tehetségtelen nímand propagandista vagy és hogy eladnád az anyád is kattintásért, de ez nem mentség erre az irásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!