A blokádbrigádnak joga van korlátozni az én szabadságomat?

2022. július 25. 06:44

A hidakon ténfergő fiataloknak üzenem: vigyázzatok, ott oldalognak már körülöttetek a Kun Bélák.

2022. július 25. 06:44
null
Szerencsés Károly
Magyar Hírlap

„Fenyegetés – valós veszély – a mostani blokádbrigád is. Nem ez a pár száz puttonyos forradalmár, még csak nem is a nagyon készülő siserahad, hanem a nyálkás mentalitás, ami szétkenődik a forró aszfalton, aztán szétszivárog a levegőben. Mint a vírus, fertőzhet is. A mentalitás, hogy a blokádbrigádnak joga van korlátozni az én szabadságomat. Joga van felülírni a népakartot. Joga van megsérteni a törvényeket. Joga van ártani. »Fájjon!« Joga van semmibe venni a tényeket, s joga van erőszakot alkalmazni. És az uszítónak joga van akasztással fenyegetni, joga van kisebbségben alkotmányozni, joga van a vele egyet nem értőket emberi mivoltukban – még női, anyai mivoltukban is – trágársággal megalázni. Joga van a vele egyet nem értőket nemzeti elkötelezettségük, vallásos hitük miatt gyalázni. Joga van minden ezközt felhasználni. Joga van kvótákat felállítani. Megbélyegezni. Jogos járandóságot visszatartani. A cél szentesíti az eszközt. Minél rosszabb, annál jobb: micsoda erkölcsi fertő ez.

A blokádbrigád nem nyugszik. Provokál. Ennek a terhét is nekünk kell viselnünk. Mert nem kétséges, hogy nem csak hazánk, de Európa háború utáni korszakának legsúlyosabb morális, gazdasági – és hamarosan politikai – válságának időszakát éljük. A hidakon ténfergő fiataloknak üzenem: vigyázzatok, mert ott oldalognak már körülöttetek a Kun Bélák, Szamuely Tiborok, Rákosiék, Péter Gáborok. Most még veletek nevetnek – megkínálnak sörrel –, de hamarosan rajtatok nevetnek, és a féléjük nyújtott kezeteket durván ellökik. Minden válságnak megvannak a maga vámszedői, akik az elvakultságra, elkeseredésre, önzésre építenek. Ne legyetek balekok.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. július 25. 19:56
"A hidakon ténfergő fiataloknak üzenem: vigyázzatok, ott oldalognak már körülöttetek a Kun Bélák." Te szerencsétlen Szerencsés Károly! Eszed van? -egy cseppnyi is? Mit üzensz ezeknek az okostelefonos fiataloknak? -gondolod, hogy felfogják? -gondolod, hogy megértik? -ha bepötyögik a telefonjukba, talán még az sem derül ki, hogy Kun Béla zsidó merénylő volt! A zsidó bolsevizmus tabu téma! Rendszerváltás nélkül erre semmi esély! A rendszerváltásra az esély pedig a nulla közelében tendál...
N.N.
2022. július 25. 17:53
A politikai okokat megértem, de akkor sem tudom elfogadni, hogy a kormány nem tarttatja be a jogot.
Proxima Centauri
2022. július 25. 15:39
A legális azt jelenti, hogy törvénybe foglalt. Melyik hatályos magyar törvény legalizálja a polgári engedetlenséget? Szíveskedj megjelölni a hivatkozó paragrafust. Netán az ércbe vésett szájeri alaptörvény? Tanítsd a tökéletlent, Mester!
Tiszafa
2022. július 25. 13:08
"A blokádbrigádnak joga van korlátozni az én szabadságomat?" Lehet, hogy igen, joguk van. 1) Ha törvényesen bejelentett a tüntetés, akkor abban az időben bizonyosan joguk van. 2) Ha nincs bejelentve, vagy már időn túli a bóklászásuk, félig-meddig akkor is joguk van, mert most 2024-ig ővéké a főváros. Úgyhogy ezt a békát még sokszor le kell nyelnünk, ami amiatt van mert a 2019-es lustaságunk miatt tálcán nyújtottuk át a balfaszoknak a fővárost.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!