Március 15.-én Orbán a Kossuth téren mond beszédet

2022. március 14. 11:11

Ízlelgessük egy kicsit ezt a mondatot. Nem szégyen, hogy egy hírhedt liberálisról van elnevezve?

2022. március 14. 11:11
null
Juszt László
Juszt László
Facebook

„Március 15.-én Orbán a Kossuth téren mond beszédet.

Ízlelgessük egy kicsit ezt a mondatot. Mert ki volt Kossuth, akinek a nevét viseli a Parlament előtti tér? Szerkesztette az Országgyűlési Tudósításokat, amelyben a liberális (!) reformellenzéknek (!) a társadalmi haladásért és a nemzeti érdekek védelmében vívott harcát népszerűsítette. Egyebek mellett ezeket írta:

»Amely percben Magyarországon akadna ember, aki urává akarna lennie e nemzetnek, aki bármely hatalmat mástól, mint e nemzet képviselői testület kezéből akarna venni, azon emberre, uraim, vigyázzanak önök, az egész nép, és soha semmi esetben ne tűrjék, ne engedjék azt, hogy e nemzet felett más határozhasson valaki, mint e nemzet maga.«

»Nem képzelhetni átkosabb, undokabb bűnt, mint játszani a polgárok vérével s egy nemzet nyugalmával.«

»A hatalomnak nagy titka ebben áll: tudni, hogy mások még gyávábbak, mint mi.«

»Ha valamely kormányszék a sajtószabadságot eltörli, cselekedeteit a közönséges ítélet alá ereszteni fél, s aki ettől fél, annak cselekedetei igazságtalanok.«

Szóval nem értem! Hiszen ez nyílt lázadás a fennálló rezsim ellen. Miért nem keresztelték át még a Parlament előtti teret? Nem szégyen, hogy egy hírhedt liberálisról van elnevezve? Aki ráadásul olyanokat írt, amik fentebb olvashatók.”

Nyitókép: Wikipedia

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemeth
2022. március 15. 17:46
A jó büdös nénikéd a hírhedt juszt!
Jaja
2022. március 15. 13:29
Az a baj, hogy te még tudsz beszélni. Disznóképü orvvadász.
APA152
2022. március 15. 00:04
" Március 15.-én Orbán a Kossuth téren mond beszédet " Vigyázat !! Erősen agyvérzés veszélyes ! Libernyákoknak,csak nagy adag szanax bevétele után ajánlott.
csak ésszel
2022. március 14. 23:25
Jusztot fel kéne világosítani, hogy a 19.századi liberalizmus képviselte a nacionalizmust, amitől egy mai liberális agybajt kap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!