A 49 és 3/4 éves Márki-Zay Péter titkos naplója

2022. január 28. 11:06

Képzeletföldén kizökkent a politika folyása a kamionkerekek által tökéletesre formált nyomvályúból.

2022. január 28. 11:06
null
Káplár András
Drót.info

„Képzeletföldén kizökkent a politika folyása a kamionkerekek által tökéletesre formált nyomvályúból, és egy oszkópéteri értelemben vett futóbolond nyerte meg a választásokat. Blogunk pedig megszerezte a kék füzetecskéjét, melyen címként csak ennyi állt: A Kapitány hajónaplója. Ebből közlünk két részletet.

2023. május 8., Párizs

Kedves Naplóm, úgy érzem, a mai találkozóm Macron elnök úrral pompásan sikerült, vagy ahogy amerikai migráns koromban mondtam, awesome. Ezt egyébként a vacsorán is megjegyeztem a rám jellemző fergeteges humorral, ami olyan pontosan érkezik, mint a hódmezővásárhelyi tram-train, hogy akkor itt én most migráns vagyok. Majd jó tanácsként javasoltam elnök úrnak, hogy ha meg akarja állítani a Nemzeti Tömörülést, akkor indítson migránsszámlálót, amit bátran állítson is fel a párizsi meg marseille-i külvárosokban, mert nekem is ezzel sikerült legyőznöm az univerzum történetének legkorruptabb kormányát. Ekkor Csinos András és Éteri Judit elém tolt egy tányért, hogy inkább egyek, legalább addig sem beszélek. De hát, kedves naplóm, azon a tálon mindenféle aberrált csiga volt, ami nem fehér embernek való, a meglátásomat pedig kénytelen voltam tudatni francia vendéglátóimmal is. Mielőtt azonban a sötétben tartott és trágyával etetett lakájpropagandisták diplomáciai botrányt kiáltanának, sietve leszögezném, hogy azonnal jeleztem is, hogy nekem a csigazabálással elvi síkon semmi gondom nincs, hiszen a csiga egyfelől végtelenül ostoba állat, másfelől meg az olaszok is megeszik a macskát, ugye. Ezen a ponton Éteri Judit beleszúrta a villáját a kezembe – utólag azt mondta, hogy csak véletlenül, de én azóta sem tudom eldönteni, hogy valójában ostobaságból vagy árulásból cselekedett-e így –, ezért sajnos idejekorán véget ért az este, pedig még ki szerettem volna fejezni az együttérzésemet, amiért Mbappé elárulta Franciaországot a kontinenstornán.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kopaszpapa
2022. január 29. 15:05
"ha szisztematikusan kihallgathatnánk magánbeszélgetéseket - s nem a két szavazótábor köztit, hanem csak a Fidesz holdudvarához tartozókét" Ez a népszava egyik cikkéből idézett mondat híven tükrözi a jelenlegi ellenzék lelki és morális állapotát! Nem kell ehhez külön fikciós napló, ez a bővített mondat (néhány szó) bemutatja, valójában hogyan kell elképzelni a baloldali újságírást, mivel szeretnének előnyhöz jutni a konzervatív jobboldali kormánnyal szemben.
Teréz A Piréz
2022. január 28. 16:08
Annyira röhögök..... :)))))))))))
Stepbystep
2022. január 28. 16:07
"Majd jó tanácsként javasoltam elnök úrnak, hogy ha meg akarja állítani a Nemzeti Tömörülést, akkor indítson migránsszámlálót, amit bátran állítson is fel a párizsi meg marseille-i külvárosokban, mert nekem is ezzel sikerült legyőznöm az univerzum történetének legkorruptabb kormányát". :))) Hamar kiakadna az a migránsszámláló. :)
yanoo
2022. január 28. 12:23
Jó! Már a címen elröhögtem magam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!