Dobrev Klára és Apró Klára, avagy „ötvenhat mindenkié”

2021. október 24. 18:01

Dobrev Klára 2021-ben ötvenhatról szónokol. Nagyanyja, Apró Klára egy állambiztonsági tiszt szerint ötvenhat után a régi ávósokat világította át.

2021. október 24. 18:01
null
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

„Dobrev Klára 2021-ben ötvenhatról szónokol. Nagyanyja, Apró Klára egy állambiztonsági tiszt szerint ötvenhat után a régi ávósokat világította át. A visszaemlékezés szerint ő vezette azt a bizottságot, amely eldöntötte, melyik egykori ávós hova kerüljön.

Dobrev Klára nem azért aljas személyiség, mert Apró Klára és Apró Antal unokájaként, illetve Apró Piroska és Petar Dobrev gyerekeként beszélt ötvenhatról. Hanem azért, mert mindenét ennek az elnyomó hálózatnak köszönheti. És van pofája még a forradalomra is rátenni a mancsát.

»Ötvenhat mindenkié« – idézte Göncz Árpádot Dobrev Klára szombaton.

Néhány megjegyzés: ötvenhat lehet mindenkié, de két világosan elkülöníthető csoportnak egészen mást jelent, jelentett

Horn Gyula [1994-től miniszterelnök] »Harcos« pufajkásként vett részt a szabadságharc eltiprásában, megannyi cinkostársával és a szovjet hadsereggel együtt. Sohasem kért bocsánatot semmiért, senki sem kényszerítette erre (se belülről, se kívülről), a németek már 1990-ben őt akarták külügyminiszternek, Göncz Árpád – egykori ötvenhatosként – meg boldogan lapogatta a hátát. Mert ötvenhat mindenkié – szerinte.”

Fotó: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. október 25. 10:26
Habsburg Ottó egy interjúban az 1848-as forradalomról lazán kijelentette, hogy A MI FORRADALMUNK. Azt hittem, nem jól hallok, vagy hogy most nevessek vagy sírjak, de azóta egészen jól belejöttem a hasonló politikusi gesztusokba.
istvanpeter
2021. október 25. 09:59
Nem is annyira a származás az érdekes, hanem a hazaárulás a megbocsájthatatlan bűn és az, hogy bűntársa és segítője egy szadista nemzetrontó gazembernek.
khomeini
2021. október 24. 23:46
egyébként nagyon fontos Mező Gábor tényfeltáró tevékenysége, csak így tovább!
MayorAnna
2021. október 24. 23:28
"Horn Gyula 1994-től miniszterelnök Harcos pufajkásként vett részt a szabadságharc eltiprásában, megannyi cinkostársával és a szovjet hadsereggel együtt. Sohasem kért bocsánatot semmiért, senki sem kényszerítette erre (se belülről, se kívülről), a németek már 1990-ben őt akarták külügyminiszternek, Göncz Árpád – egykori ötvenhatosként – meg boldogan lapogatta a hátát. Mert ötvenhat mindenkié – szerinte." Ezen nekünk, magyaroknak nem igazán kell büszkélkednünk - népként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!