Azt akarják, hogy az egypárti, fideszes alaptörvényre emlékezzünk

2021. augusztus 08. 14:13

A DK-s polgármesterek a nemzeti hitvallás helyett Bibó István politikai tízparancsolatát függesztik ki a hozzájuk tartozó közintézményekben.

2021. augusztus 08. 14:13
null
Gy. Németh Erzsébet
MTI-OS

„Az Orbán-kormány úgy döntött, hogy az alaptörvény tizedik évfordulóján a nemzeti hitvallást kell kifüggeszteni az összes közintézményben. Már nem csak azt várják el, hogy csendben tűrjük, amit ezzel az országgal tesznek, hanem hogy vágjunk hozzá jó képet is, sőt ünnepeljük meg azzal, hogy az egypárti, fideszes alaptörvényre emlékezünk.    

Az ország bizonyos részein ez nem fog megtörténni, a DK által vezetett kerületekben, városokban és kistelepüléseken ugyanis nem a nemzeti hitvallás lesz kifüggesztve, hanem Bibó István »A szabadságszerető ember politikai tízparancsolata« című iránymutatása, amely világosan leírja, hogy nem tűrjük el a kizsákmányolást, a hatalommal való visszaélést, és ragaszkodunk a mindenkinek járó emberi méltósághoz, szabadsághoz. Bibó épp tegnap lett volna 110 éves.

A DK rá és szellemi örökségére emlékezve szeretné megmutatni, hogy tíz év alatt milyen távol kerültünk attól a történelmi célunktól, hogy egy szabad, európai demokrácia legyünk. Az alaptörvényt nem ünnepelni vagy kitűzni kell a közintézményekben, hanem kihajítani a szemétbe. Mi, európai magyarok pontosan ezt fogjuk tenni 2022 után.”

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. augusztus 09. 10:28
Böske . gyurcsányod hiába volt sokad magával az országot csődbe kormányozta népet éheztette 1.5 millió munkást utcára dobott .
pumuklik
2021. augusztus 09. 08:51
DK protkó tagozata kivonult csattogni!
pumuklik
2021. augusztus 09. 08:47
Gynémet malacka.
-Zsolt-
2021. augusztus 08. 22:56
Én csak arra emlékszem, hogy pucér drogos ereszcsúszdás a Szájjel Rózsi írta, és Shit Plagi "álamfő" szignózta. Ez a két dolog már magában elég, hogy szemétbe vele!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!