Fehér ember, végállomás?

2021. június 23. 17:46

A fehér ember egy kielégíthetetlen étvágyú perverz parazita, és kicsi az esély arra, hogy valaha is megváltozzon.

2021. június 23. 17:46
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Bibó István Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem című művének mintájára itt azt mondhatnánk, hogy Eltorzult európai alkat, zsákutcás modern Nyugat. A modern Nyugat ugyanis az egyetlen olyan, ahogy Oswald Spengler fogalmaz, »nagykultúra«, amely arra tett kísérletet az elmúlt több mint fél évezred során, hogy az egész emberiséget egyetlen univerzális civilizációba fogja össze.

Ám a legkényesebb kérdés az, hogy »ki is volt az alanya« ennek a végzetes következményekkel járó és eleve bukásra ítélt tettnek, a világ felelőtlen »összenyitásának«. Nincs igazán politikailag korrekt megnevezhetősége ennek az alanynak, nevezzük globális hatalmi szuperstruktúrának, ami önmaga létét is tagadja, és összeesküvéselmélet-gyártással és/vagy gyűlöletbeszéddel vádol meg mindenkit, aki létezését mégis feltételezi.

Látszólag ugyan a történelmi áldozatok leszármazottjai teszik ki ezt a tébolyult lincselő tömeget, ám ez az indulat professzionális pontossággal megtervezett és végrehajtott terrorakció, ahol a főkonstruktőr/fődestruktőr ezt az egész ördögi művet évszázadok óta felépítő világerő.

A fehér ember eddig a lehető legrosszabb választ adja erre. Vagy tagad, vagy bagatellizál, sőt igyekszik úgy beállítani, hogy éppen ő volt az, aki »civilizálta a világ vadembereit«, ami különösen Ázsia nagykultúrái esetében szánalmas és nevetséges próbálkozás. Vagy egyszerűen csőcseléknek tekinti az ellene lázadókat (ami egyébként formálisan igaz), és felfegyverkezve »saját kezébe« veszi a dolgokat.

Vagy, mint az imént Donald Moss esetében láttuk, fehér emberként aktívan segédkezik a fehér civilizáció és benne önmaga gyorsított ütemű felszámolásában. Ám amíg az uralkodó narratíva végzetesen hamis értelmezése keretén belül maradunk, csak ilyen torz és önpusztító válaszok létezhetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. június 24. 15:08
Az ember létét és a kapcsolatrendszerét illetően, a meghatározó alapgond az, hogy az emberek és a jellemző embercsoportok lelki, szellemi és gondolkodási kapacitásait és képességeit tekintve, hatalmas különbségek állnak fenn, ami értelemszerűen a fogalomalkotást, az érzékelő és az értékelő képességet is erősen differenciálja. Mindezt pedig az agyban lévő neuronok száma határozza meg, ami nullától akár háromszáz milliárdig is terjedhet, az átlag nyolcvanhat milliárd. Ráadásul, a különbségek exponenciálisan változnak, ami szinte elképzelhetetlen különbségeket is létrehoz. Viszont, ha mindez még nem volna elég, a kvázi hivatalos álláspontok ezeknek az óriási különbségeknek a tényét nem ismeri el és azt mondja, hogy mindenki egyenlő és egyforma. Ugyanakkor, a hatalmi és uralkodási téboly vírusa minden emberen benne van, ami szinte megtetézi az összes anomáliát, aminek következtében az emberek közti kapcsolat csaknem kizárólag az erőszakra és a viszálykodásra épül, s mindez iszonyatos háborúkban és öldöklésekben érte el a csúcspontjait.
Kompenzátor
2021. június 24. 09:23
Bogár meglátásai általában jók ebben a témában, de túltolja a kolonializmus kártékonyságát. Azt mondja hülyeség az a nézet, hogy a fehérek elvitték a kultúrát és civilizációt a harmadik világba, hiszen csak mészároltunk és fosztogattunk. NA EZ KxRVÁRA NEM IGAZ. Igenis van létjogosultsága annak a gondolatnak, hogy a természeti kincsekért cserébe adtunk is valamit a világnak - pl. össze lehet hasonlítani Afrika fehérek által belakott részét a többivel. Mielőtt odamentünk sárkunyhókban laktak és szikkadt szaron sütötték a kecskehúst, és a mai napig is pontosan ugyanúgy élnének, ha ki nem kaparjuk őket ebből. Cserébe meg "elvettük" az értékesebb fémeik egy részét, amiknek ők amúgy semmi hasznát nem vették, mert se nem lehet ezeket szikkadt szaron sütve megenni, se nem lehet rajtuk megsütni a kecskehúst. A rabszolgaságról annyit, hogy a néger törzsfők adogatták el a szomszéd törzsből foglyul ejtett testvéreiket a többnyire zsidó rabszolgakereskedőknek, és többnyire zsidók által birtokolt hajókon szállították őket szerte a világba. A fehéreket kiemelni ebben mint "felelősöket" tipikus aljas kultúrmarxista hazudozás, már csak azért is mert végülis pont a fehérek vetettek véget az egész hülyeségnek világszerte. Arról már nem is beszélve, hogy a színesek is raboltak rengeteg rabszolgát Európából - példának okáért TÖBB fehér rabszolga került a Közel-Keletre és Észak-Afrikába, mint ahány négert az USA-ba hajóztak. Kíváncsi vagyok ezért ki és mikor fogja kárpótolni a fehér fajt. A kolonializmus sokkal komplexebb dolog annál, mint hogy "a gonosz fehérek felprédálták a világot". Egy ilyen narratívát semmiképp sem fogadhatunk el, és nem is vezetne semmi jóra. Főleg úgy, hogy az egésznek a háttérhatalmi vonatkozásait még csak kibeszélni sem lehet, plusz a kultúrmarxizmussal agymosott színes tömegeket úgysem érdekli a mentegetőzésünk, ők történelmi igazságoktól és erkölcsi megfontolásoktól teljesen függetlenül akarnak minket kiirtva beülni a helyünkre.
MZperXXL
2021. június 24. 08:59
Annamanna, olvasgattam az írásaidat, néhol logikusak, máshol kihagysz egyértelmű cáfolatokat és a többi, de a lényeg: tulajdonképpen mit akartál mondani? Valahogyan nem jön át, mi a mondanivalót. Sokat írtál, de mi a mondanivaló, az üzenet? Piszkálódás nélkül, komolyan: össze tudnád foglalni max. két mondatban, amit közölni akartál?
egripeti77
2021. június 24. 07:00
A nyugati kultúra sok mindent kibírt idáig is, csak mindig más volt a hordozója (Kréta, görögök, Róma, a germán világ, az angolszász világ). Most majd Kelet-Európa viszi tovább a lángot, aztán meg talán az oroszok, ki tudja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!