Az igazság Benedek Tibor olaszországi emléktáblájával kapcsolatban

2021. június 27. 11:23

Elkeserítő, hogy egyesek még Benedek Tibor nevét is provokációra akarják felhasználni.

2021. június 27. 11:23
null
Menczer Tamás
Menczer Tamás
Facebook

„Sajnálatos, hogy vannak olyanok, akik, az egyébként méltóságteljes megemlékezést is provokációra használják.

Az »objektív és független« sajtó egy része azt emeli ki, hogy »Benedek Tiborról előbb neveztek el közterületet Olaszországban, mint nálunk«.

Vagyis az olaszok ápolják a nagyszerű Bajnok emlékét, mi meg nem.

Ezzel szemben az igazság az, hogy az emléktábla Csiszár Jenő milánói főkonzul ötlete volt, a kezdeményezést a magyar Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya támogatta, a tábla Magyarországon készült el, a programot mi szerveztük és finanszíroztuk.

És természetesen az is igaz, hogy - a Benedek Tiborért rajongó - olaszok rögtön a kezdeményezés mellé álltak és mindenben segítettek.

Ez egy olyan esemény volt, ahol a résztvevők a könnyeikkel harcolva emlékeztek meg a csapattársukról, barátjukról, arról az emberről, akit tiszteltek.

Ez egy olyan esemény volt, amelyet Benedek Tibor családja engedélyezett, és részt is vett rajta, legyen nekik köszönet érte.

Elkeserítő, hogy egyesek még Benedek Tibor nevét is feszültségkeltésre, provokációra akarják felhasználni.

A Bajnok nekünk példát mutatott.

Legalább próbáljunk meg méltóak lenni az emlékéhez.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. július 03. 14:55
Szép az, hogy "Legalább próbáljunk meg méltóak lenni az emlékéhez.” És ez pontosan milyen formában történik ? Mert remélhetöleg a hazája, aminek annyi dicsöséget szerzett, más léptékben örzi az emlékét.
zakar zoltán béla
2021. június 28. 10:02
koka kola ellenzék bugyigatyában
syphax
2021. június 28. 08:42
Teljesen mindegy miről van szó és mikor., s az élet mely' területéről A jelenlegi magyarországi ellenzéknek egyetlen egy dolog a fontos: BÁNTANI, LEJÁRATNI, MEGBÉLYEGEZNI, "CIKIZNI" LEHESSEN A MAI MAGYAR KORMÁNYT, ANNAK HIVEIT ÉS LEGFŐKÉPPEN DR.ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK URAT. Őszintén csodálkozom például azon, hogy eddig hogyan lehet az, hogy--úgy tűnik--még nem "kezdték ki" a nagyszerű magyar futballválogatott kiváló centerhalfját Willy Orban.-t ill. magyar nevén Orbán Vili-t...A NEVE MIATT...persze!!!.Nem akarok a bal- libernyákoknak ötleteket adni--ezirányban-- mert még azt sem tartom lehetetlennek, hogy mar "kikezdték", csak én nem tudok róla. Mármint amiatt hogy hogyan merészelni egyáltalában a NEVÉT(?!!!) viselni a "csüngőhasú, patásördög...... ésatöbbi, ésatöbbi" "mini diktátorunknak"--ugye. A balliberális ELMEBAJ BUGYRAI és HÜLYESÉGRÉTEGEI VÉGTELENEK...mint tudjuk!
johannsebastian
2021. június 27. 15:55
A fővárosnak csak Lukács György elvtárs szobrai fontosak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!