Szeretek az eszmebarikádokon harcolni!

2021. május 30. 17:02

Az sem befolyásolt, amikor lehülyéztek, amikor azt mondták, nincs értelme a kutatásaimnak.

2021. május 30. 17:02
Karikó Katalin
Ma7.sk

„Hogy viseli a hirtelen jött népszerűséget? Szinte az egész világon ismerik a nevét, Magyarországon talán már az utcán is felismernék.

Nem hiszem, hordom a maszkot! Néhány hete elszakadt a jobb vállamban az egyik szalag, be kellett mennem a városmajori klinikára. Épp vakcinára vártak az emberek, pont Pfizerre, ott talán felismertek volna. (nevet) Nem véletlen, hogy a sajtónak is ritkán nyilatkozom, meg kell határoznom a prioritásaim, különben semmire sem jutna időm. Magyarországon is folyamatosan dolgozom, ugyanakkor ki kell használnom, hogy itthon vagyok. Meglátogattam a volt főnökömet Szegedről, Keszthelyi igazgató urat, aztán a középiskolai biológiatanáromat és találkoztam néhány régi baráttal is Kisújszálláson. Rengetegen keresnek, sajnos egész egyszerűen nincs időm mindenkivel foglalkozni, de próbálok segíteni. Bocsásson meg, de ilyenkor nem érdekel egy-egy újság megkeresése. Nem lényeges! Majd!

Ha meg egy újságíró mindenáron velem akar beszélgetni, akkor legalább tájékoztatni akarjon.

Decemberben megkerestek a Szabad Földtől, rá néhány napra a New York Times-tól. Egyikre volt csak időm, mondom akkor Szabad Föld, hadd tudják meg a magyar emberek, milyen az mRNS-vakcina, tájékoztassuk előbb őket. A Times-szal végül csak áprilisban foglalkoztam.

Azért sokan kíváncsiak lennének arra is, Ön milyen.

Milyen, milyen?! Semmi különleges… (nevet)

»A tudós, aki megmenti a világot a koronavírustól«, »A nő, aki megvéd minket« – ez csak két szalagcím az elmúlt hónapokból.

Nézze, ez bennem nem tudatosul. Hatvanhat éves vagyok, ilyenkor már nem száll az ember fejébe az ilyesmi. Az sem befolyásolt, amikor lehülyéztek, amikor azt mondták, nincs értelme a kutatásaimnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2021. június 02. 19:35
Nagyon jó ujságcikk, köszönet érte...
llnnhegyi
2021. május 31. 14:36
Szeretni,tisztelni, becsülni való, intelligens harcostars! Hajrá Katalin Asszony! Élj nagyon sokáig jó egészségben!
Ati Papa
2021. május 31. 11:39
Én nagyon büszke vagyok Karikó Katalinra. Nem is értem, hogy honnan vették a bátorságot azok a pondrók, akik megpróbálták besározni. Szerencsére Ő már olyan magasságokban van az ármánykodók fölött, hogy észre sem veszi őket.
Nehidd El
2021. május 30. 21:38
Te nagyon fasz, hallgasd meg akár csak ezt az interjút vele: https://infostart.hu/inforadio/szigma-a-holnap-vilaga/adasok/2021/05/04/a-szigma-a-holnap-vilaga-cimu-magazin-2021-majus-4-i-adasa . Lefogadnám, hogy a felét sem érted.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!