Gergő, alkalmatlan vagy!

2021. május 18. 07:43

Képzeljük el, hogy Mátyás király nem tud fölülni a lóra!

2021. május 18. 07:43
null
Felföldi Zoltán
Magyar Nemzet

„Ahogy múlik az idő, úgy kopnak, maradnak el a régi, iskolai kapcsolatok, és adják át a helyüket új munka- és érdekkapcsolatoknak. Mivel sem közös munka, sem közös érdek nem fűz bennünket össze, a mi kapcsolatunk is megszakadt, és átadta a helyét új kapcsolatoknak. A Te esetedben ezek a Jakab Péterrel, Gyurcsány Ferenccel, Gál J. Zoltánnal, Draskovics Tiborral való kapcsolatot jelentik, ami – valljuk be őszintén – elég sz…r lehet. Engem vidéki vállalkozókhoz, falusi polgármesterekhez, keményen dolgozó parasztemberekhez, állattartókhoz, favágókhoz vagy éppen – magyar vagy cigány – napszámosokhoz fűznek a munka- és érdekkapcsolataim. Habár teljesen más irányba kanyarodott az életünk, mint volt kollégista társamnak, érdeklődéssel követem a közéleti karrieredet. Érdeklődéssel és – egyre nagyobb – megrökönyödéssel. (...)

Ami az alkalmasságot illeti, úgy gondolom, hogy a mi vezetőnk nem lehet akárki. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy olyan »se hús, se hal« emberek álljanak az ország élén, mint a hollandoknál. Vagy a belgáknál, a svédeknél, a finneknél. Mi, magyarok, a kezdetektől különböző hatalmak ütközőzónájában élünk, és az elmúlt bő 1100 évben csak úgy tudtunk megmaradni, hogy súlyos történelmi időkben mindig voltak nagy formátumú vezetőink, akik elkötelezettek, bátrak és bölcsek voltak, és ha kellett, az életáldozattól sem riadtak vissza. Akik kiváló, átlagon felüli emberek voltak. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de a Te miniszterelnökséged egy vicc lenne! Egy rossz vicc. Sőt: egy tragédia. (...)

Egy miniszterelnöknek átlagon felülinek kell lennie. Nem akarok lerágott csontokon rágódni, de aki – ellentétben a felnőttkorú magyar népesség csaknem száz százalékával – nem képes egy B kategóriás jogosítványt megszerezni, az ennek a kritériumnak nem felel meg. Igen, tudom, a főpolgármesternek és a miniszterelnöknek sofőrje van, és ez így is van jól, de egy jogosítvány mégiscsak alap. Ahogyan régebben alap volt a lovaglás. Képzeljük el, hogy Mátyás király nem tud fölülni a lóra!

Ugyanez a helyzet az angollal. A mi generációnknál már az is alap volt, hogy úgy jöttünk ki az egyetemről, hogy angolul olvastunk, kutattunk, vizsgáztunk, tárgyaltunk. Sőt a többség az angolon kívül legalább még egy nyelven képes volt minderre. Te az egyetlen angolt is képtelen voltál megugrani. Képtelen voltál bármikor is komoly munkát végezni. Képtelen voltál bármit befejezni, amit elkezdtél, ezt nem is ragoznám, megírta Lánczi András, hogy tíz év alatt nem sikerült a PhD-t összehozni. Rendben, a szociológia szakot elvégezted (miután a történelem szakot abbahagytad), de ez azért önmagában nem egy nagy teljesítmény. Most a főpolgármesterséget készülsz félbehagyni, mert éppen van egy jobb ötleted. Lehet, hogy jó tanár voltál – hiszen dumálni tudsz –, de ez kevés, ha Putyinnal, Erdoğannal, Macronnal vagy éppen Ursula von der Leyennel kell tárgyalni.”

Kép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bakafa
2021. május 20. 17:21
Ez a sz@rházi csak hazudozni, sokat pofázni és még többet picsogni tud. Mit tud felmutatni a zuglói és a fővárosi ténykedéséből? Semmit! Kár, hogy nem ásták el!
fjancsi
2021. május 19. 16:40
(y)
Augustus1
2021. május 19. 12:05
Tulajdonképpen ezt a kis senkit szánják a magyar Bidennek. Csak annak legalább annyi "mentsége" van, hogy már szenilis.
Akitlosz
2021. május 19. 04:41
"Képzeljük el, hogy Mátyás király nem tud fölülni a lóra! " Úgy volt. Miután köszvényes lett. Képzeljük el, hogy II. János Pál pápa már csak élőhalott és nem tudja a munkáját ellátni! Mégis tér van elnevezve róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!