Európa lezüllése

2020. október 22. 09:04

Az európai uralmi struktúra egyre mélyebbre nyomul a hazugságok zsákutcájába.

2020. október 22. 09:04
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Az európai uralmi struktúra e lejtő nyomán engedelmes bábfigurává vált, és egyre mélyebbre nyomul a hazugságok zsákutcájába, beteljesítve értelmi és erkölcsi lezüllésének jóslatát.

Úgy látszik, most válik csak igazán globálisan időszerűvé Bibó István mondata az Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem című dolgozatából, amely így hangzik: »Ha egy emberi közösség a hazugságok olyan zsákutcájába beleszorul, ahol a dolgokat nevükön nevezni nem lehet és nem is szabad, akkor ez elkerülhetetlenül vezet az emberi közösség általános értelmi és erkölcsi lezülléséhez.« Ahogy egy előző írásomban bizonyítani próbáltam, ez igaz a »zsákutcás amerikai történelemre« is, de sajnos igaz Európa elmúlt hetvenöt évének történetére is. A háború után Európa példátlan esélyt kapott arra, hogy békés, nyugodt, kiegyensúlyozott együttműködési rendszert hozzon létre. Igaz, ez csak Európa nyugati felének adatott meg, mert a keleti felébe a világot irányító, »nem létező« hatalmi szuperstruktúra előzékenyen beinvitálta a magát szocializmusnak nevező brutális politikai kapitalizmust, hogy számolná fel könnyen, gyorsan, olcsón a történelmi paraszti társadalmakat, hogy ezzel megkönnyítse a térség kifoszthatóságát.

És miután e feladatának magas színvonalon eleget is tett, ez a nem létező világerő könnyen, gyorsan, olcsón felszámolta ezt a politikai kapitalizmust, és nekilátott a térség most már nyugodt kifosztásához, amely azóta is zavartalanul folytatódik. Ezt szokás amúgy rendszerváltozásnak nevezni. De visszatérve Európa háború utáni történetére, Nyugat-Európa ekkor példátlan esélyt kapott arra, hogy saját sorsát is rendezve, majdan az egész földrészre kiterjedő berendezkedést hozzon létre.”

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. október 22. 20:59
Az életben nem érjük utol Nyugat-Európát....
tera
2020. október 22. 16:41
Nem rossz a Bibó idézet, talán nem is lenne teljesen idegen tőle, de azért érezni is egy kicsit rajta, hogy nem volt ilyen mondata. Gondolom nem kellene idézőjelbe tenni.
NagyLaci
2020. október 22. 16:30
Na mivan! Itt senki sem vevő a IV. Birodalomra? Pedig a dizájnerek már dolgoznak az ötágú horogkereszten.
NewHorizon
2020. október 22. 11:40
Kedves Tanár Úr, A nemlétező hatalom, valamint az emberiség lezüllésének említésével kapcsolatban figyelmébe ajánlanám az itt linkelt audio felvételt, amit egy orvos (Dr Lawrence Dunegan) mond el arról, hogy1969-ben, egy Dr Richard Day által tartott előadáson mi mindent hallott az eljövendő új világról. Dr Day betiltotta, hogy a jelenlévők felvegyék beszédét, vagy, hogy valaha is szóba hozzák az információt. Viszont évekkel később, Dr Dunegan hangfelvételt készített a hallottakról és bizony elég meghökkentő, hogy mennyire felismerhető, merre van terelve az emberiség és mi lehet a jövő irányvonal. Az nem derül világra, hogy Dr Day milyen magas szintű/befolyásos szervezet tagja volt. (A hangfelvétel hossza: 4 óra) https://www.youtube.com/watch?v=2i3BTXxl8KM Itt az átirat is, amit gyorsabb átnézni, mint a videót hallgatni. https://rense.com/general94/nwoplans.htm Weboldal, ami ezzel a témával foglalkozik: https://drrichardday.wordpress.com/ Mint tudjuk, a leghatásosabb fegyver a globalizmust szorgalmazó és embereket igában tartó - tévesen elitnek nevezett - bűnbanda ellen a tisztán látó és gondolkodó, jól informált populáció. Ezért nyomják a hülyítést és szünet nélkül folyik a nagyüzemű manipuláció, fake news mediájukkal az élen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!