Nincs tarkón a kéz, gyerekek!

2020. szeptember 01. 14:35

Szörnyű ez a diktatúra. Kádár idejében próbáltak volna ezt meg.

2020. szeptember 01. 14:35
Pozsonyi Ádám
Origo.hu/888

„Már megint. Nem tudom, már hányadik alkalom az elmúlt időszakban, hogy az elviselhetetlen diktatúra ellen »spontán« tüntetés szerveződött, mert már »nem hallgathatunk tovább«.

Komolyan nem tudom hányadik. Piszok sok. De nem számolom, és nem sorolom fel a tünciket, performanszokat, népvezéreket, és független szónokokat.

Mindegy, itt van még egy. Ne ásítozzunk, röhögjünk.

»Szolidaritási utcabált szerveztek az egyetem Vas utcai épülete elé hétfőn, amiért az intézmény alapítványi irányítás alá került, és amelynek élére Vidnyánszky Attilát nevezte ki a minisztérium, miközben a hallgatók és az SZFE vezetősége mindvégig tiltakozott ez ellen.« (HVG)

Szörnyű ez a diktatúra. Kádár idejében próbáltak volna ezt meg. Csak azok mehettek egyetemre, akiket az egyetem párttitkára beengedett, ezrek és ezrek segédmunkásként kezdték és örültek, ha a szakmunkás bizonyítványt megszerezhették. Ezeket a bajkeverő senkiházikat örökre kitiltanám az egyetemről.

Új felvételit kiírni, aztán ha valaki nem felel meg, akkor kirúgni. Ilyet is csak színészek csinálhatnak. Most képzeljük el ugyanezt vegyészekkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyereidetakarodj
2020. szeptember 04. 22:21
Hát elolvastam az eredeti cikket, először az jutott az eszembe, hogy ki a fasz ez a Pozsonyi Ádám? Ennek könnyű lehetne örömet okozni, nincsenek nagy igényei. Sztálin alatt kellett volna élnie, róla tudjuk, hogy homlokon csókolta az őt virággal köszöntő kis úttörőt, ami nagyon rendes volt tőle, tekintve hogy agyon is lövethette volna. Ennek Pozsonyi már örülne. Azért érdekes, hogy pozitív érveket nem nagyon tud felhozni a jelenlegi jobboldali bolsevik diktatúra mellett, csak annyit tud: ez valamivel jobb, mit a Kádáré volt, mert most nem visznek el (még), ha nem tetszik a rendszer. (Most utána néztem: a Wikipédia szerint író, képzőművész, zenész. Szerintem ez a fasz értelmiséginek hiszi magát, mert a '80-as években punk"zenész" volt, aztán olyan "jelentős" lapokba írt, mint a Magyar Fórum, Magyar Demokrata. Wiki idéz tőle: "a nyolcadik osztály elvégzése után jelentkeztem a képzőművészeti szakközépbe, melynek patinás falai közé kettes matematika osztályzatom miatt nem nyertem felvételt" - pályafutását mint underground muzsikus kezdte. (A képzőművészethez majd csak évtizedekkel később kanyarodik vissza, amikor is a köteteit saját grafikáival illusztrálja.) Tehát nagyjából annyit tudni róla objektíven, hogy 8 általánost végzett, és matekból 2-es volt. Mit tett le az asztalra? Valami teljesítmény? Mint tudjuk, akinek nincs semmije, az annyit is ér. De szellemi értelemben is! Ezeket csak azért írtam, mert a véleménye csak annak számít, aki maga is számít. Ház ez nem. Informatikus vagyok, az internet legnagyobb hibájának tartom, hogy az efféléknek is teret ad. Olyanoknak, akiknek létezni sem lenne szabad, nemhogy véleményt nyilvánítani (néhány hozzászólóval egyetemben).
akohazi
2020. szeptember 02. 09:37
Egy magát írónak tartó valakitől ez azért ciki: "Kádár idejében próbáltak volna ezt meg." Egyszer talán még elmegy, elírta, de ezt a mondatot is kiemelte mondandójából így hibásan. Nem érteni a magyar alanyi és tárgyas ragozása közötti különbséget? Lehet, hogy nem csak matekból volt kettes...
akohazi
2020. szeptember 02. 09:29
"Csak azok mehettek egyetemre, akiket az egyetem párttitkára beengedett, ezrek és ezrek segédmunkásként kezdték és örültek, ha a szakmunkás bizonyítványt megszerezhették. Ezeket a bajkeverő senkiházikat örökre kitiltanám az egyetemről." Pozsonyi az új párttitkár régi reflexeket újítana fel.
Knerten
2020. szeptember 02. 00:00
Ez az egész cirkusz most tényleg azért van, mert bekerült 1 (egy!) szem jobboldali ember az egyetem vezetésébe? Most ez komoly?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!