Történelemóra

2018. november 26. 15:13

A ti gyerekeiteknek már egyértelmű lesz, hogy az egyetemes történelemből csak annyi lényeges, amennyi a magyar történelem szempontjából releváns.

2018. november 26. 15:13
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Kedves gyerekek, a mai történelemórát Schmidt Mária néni tartja. Nagyon figyeljetek, mert tőle megtudhatjátok, hogyan lehettek öntudatos és büszke magyar polgárok. De még ennél is fontosabb, hogy Orbán Viktor bácsi feltétlen híveivé váljatok. (...)

Mostantól tehát nem kell nyűglődnötök a világ történelmével, az összefüggések megértésével, a belőlük származó következtetésekkel. 

Majd ha kicsit nagyobbak lesztek, foglalkozhattok azokkal is, de addigra már – remélhetően – megalapoztuk, hogy tisztában legyetek vele, a mi édes hazánk a legfontosabb. Ahogy azt Orbán Viktor bácsi már nem egyszer megmondta. Akkor majd azt is megértitek, miért volt szükség az állandó küzdelemre Soros György bácsival és az általa támogatott erőkkel, továbbá Brüsszellel, Yokohamával és Canberrával, szóval a világ minden olyan részével, amely nem képes elfogadni, hogy a mi utunk az egyetlen helyes út. Ha jól figyeltek és megfogadjátok Schmidt Mária néni intelmeit, akkor a ti gyerekeiteknek már egyértelmű lesz, hogy az egyetemes történelemből csak annyi lényeges, amennyi a magyar történelem szempontjából releváns. És akkor Orbán Viktor bácsi is nagyon büszke lesz rátok. 

(Szolgálati közlemény: mindez nem vicc. Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum igazgatója, a miniszterelnök tanácsadója. Történelemtanítási útmutatásai összhangban vannak pártunk és kormányunk politikájával.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. november 26. 19:50
Történelemóra 1951 márciusában anyámmal és első férjemmel, Somogyi Istvánnal, székesfehérvári otthonunkból koholt vádakkal elhurcoltak. Két és fél éves kisfiamat öreg rokonok vették magukhoz. Otthonunkba Sebes Imre megyei párttitkár költözött be családjával. Fia, Sebes György, akkor körülbelül egyidős volt az én fiammal. Bírói ítélet soha nem volt ellenünk, ennek ellenére ezeket sohasem kaptuk vissza. Férjemet az első öt hónapban agyonverték az ÁVH-n. Halálának oka az iratok szerint: "belső elvérzés". Ma sem tudjuk, hol nyugszik teteme. Az ÁVH-n kihallgatóm, kínzóm és verőm Vajda Tibor volt.
Akitlosz
2018. november 26. 19:45
A történelem egyre hosszabb. Így a tananyag mennyiségének a változatlan szinten tartásához rendre kurtítani kell.
pollip
2018. november 26. 17:59
De cikkíró, ezért hergeltetek a diákokat es a tanárokat, hogy minél kevesebbet kelljen tanulni és tanítani!
figyelő4322
2018. november 26. 17:53
Ez a lassú agyú Sebes arról viszont nem ír, hogy a világtörténelemben nagyon sok olyan esemény volt, ami távoli őseinket közelről érintette. "ŐK" is tudják ezt; csak azt hiszik, ha hallgatnak róla, el fogjuk felejteni. Idióta. A Magyarok történelme sokkal hosszabb 1500 évnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!