A másik ember méltóságának megbecsülését kérjük

2018. április 03. 15:31

Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem annak önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak.

2018. április 03. 15:31
Magyarországi Evangélikus Egyház
MTI OS

„A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsának nyilatkozata az elmúlt napok médiában megjelent közleményeivel kapcsolatban

Mélyen sajnáljuk, hogy Mesterházy Balázs esperes teológiailag átgondolt, az evangéliumhoz hű húsvéti rádiós igehirdetéséből sokan nem a feltámadás örömhírét hallották meg, hanem – nyilván a közelgő választások miatt – annak önkényesen aktuálpolitikai tartalmat tulajdonítottak.

Meggyőződésünk, hogy lelkészeink esküjükhöz méltóan az evangélium tiszta hirdetését és a rájuk bízottak pásztorolását, továbbá a békesség megteremtését tartják feladatuknak. Egyházunk népétől, a magyar társadalomtól, különösen is a közszereplőktől és a média képviselőitől a józanság és az igazmondás komolyan vételét, valamint a másik ember méltóságának megbecsülését kérjük.

Dr. Fabiny Tamás, Gáncs Péter, Szemerei János püspökök”

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o.92.06
2018. április 04. 18:42
Az evangélikus hírportál mindig is baloldali volt, még 10 évvel ezelőtt is. Nem is beszélve a sok önként jelentkező ügynök-püspökről. Kiskamaszként döntöttem el, hogy evangélikus leszek pedig jártam katolikus és református hittanra is. A katolikusság szóba sem kerülhetett, miután meg tudtam, hogy a nők nem lehetnek igehirdetők és szerepük más szolgálatoknál is erősen korlátozott, továbbá a katolikus felfogás és dogmatika is távol áll tőlem, úgy érzem és éreztem, hogy az sokszor csak a látszatot hivatott megbecsülni és a valós elkötelezettséget nem kívánja meg a hívektől. Arról nem is beszélve, hogy a terroristák szinte kizárólag muszlimok és katolikusok közül kerülnek ki. Az ilyen mindennapi gyakorlatias dolgokat befolyásoló vallást pedig károsnak tartom. A katolikus egyház is formáz politikai véleményt, amivel a hívek többsége nem ért egyet; gondolok most a pápa migráns simogatására, miközben ő egy hermetikusan körülzárt világban él, vagy a dilinyós püspökre, aki gyilkosságot kiállt a lombikprogramra. A vezetők butasága miatt nem fogok hitet váltani, remélem idővel az ilyen hozzáállás fog megváltozni. Továbbra sem támogatom a direkt politikai állásfoglalást egyházi személyektől, főleg nem igehirdetés közben, de ezért nem fogom megtagadni a Bibliát vagy Luther törekvéseit.
luisbathhelena
2018. április 04. 16:45
"Aki kimegy a Forumra, ne csodálkozzon ha megtépig a togaját" Sapienti sat.
makapaka2
2018. április 04. 10:04
Mesterházy Balázs beszéde ugyan olyan ártalmas volt, mint ahogy nem emelik fel szavukat az ellen , hogy nyugat Európában önfeladó módon viselkedik az egyházuk.
makapaka2
2018. április 03. 23:59
Remélem, hogy nem akarják követni a svédországi evangélikus templomokat, ahol már leveszik a keresztet több helyen, hogy ne sértse a látvány a muszlimok érzékenységét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!