Közröhej-demokrácia

2016. április 08. 09:12

Már csak piros gombokat kellene nyomogatni, szerencsekerekeket forgatni, meglepetésbőröndöket nyitogattatni, esetleg a késve pecsételtetők alatt megnyitni a padlót, hogy sikongatva, széttárt karokkal a pincébe hulljanak.

2016. április 08. 09:12
Janisch Attila
Magyar Narancs

„Az NVI-ben – egy nappal a Kúria döntése előtt és néhány héttel egy minden részletében dokumentált, ám az államhatalom és szervei által jóváhagyott, de legalábbis nem kellő alapossággal kivizsgált választási csalást követően – a választási irodát vezető Pálffy Ilona utasítására áthelyezték az ominózus blokkolóórát a hivatal szűk előteréből az épület belső udvarának tágasabb terébe, egy sárga-fekete csíkkal kijelölt kör közepére.

Ez nem az esélyegyenlőséget szolgálja azok számára, akik majd népszavazási kezdeményezésük beérkezésének pillanatát kívánják kötelező módon e készüléknél dokumentáltatni, hanem minden eddiginél látványosabb, elkeserítőbb és nevetségesebb tumultuózus jelenetek várhatók. Ezeknek leszünk mi – törvénytisztelő magyar állampolgárok – a kéretlen nézői, szemtanúi. Előfordulhat, hogy egy nevetséges tévés vetélkedőben érezzük majd magunkat; már csak piros gombokat kellene nyomogatni, szerencsekerekeket forgatni, meglepetésbőröndöket nyitogattatni, esetleg a késve pecsételtetők alatt megnyitni a padlót, hogy sikongatva, széttárt karokkal a pincébe hulljanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. április 09. 08:41
Ezek a libsi férgek miért nem takarodnak el a kurva anyjukba? Lázítanak, miközben a kormány gőzerővel doogozik a megoldáson, ezek meg utánlövéssel vannak elfoglalva. A szarházak, még utólag sem képesek okosok lenni. Ennyit a libsik szellemi képességéről. Takarodjanak!
twist
2016. április 08. 15:28
Nem szeretném hosszúra nyújtani. Ez egy hülye.
OberEnnsinnen
2016. április 08. 14:15
Nem irigylem Janisch Attilát. Nem tudom, nehéz volt-e a gyermekkora. De, hogy öreg kora nehéz lesz, - ha nem változtat beidegződésén - azt saját magának bekódolta...
tango47
2016. április 08. 12:14
Ha már filmet nem tud pillanatnyilag készíteni, azért megörvendeztet bennünket szellemi melléktermékével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!