Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!

2016. április 04. 13:55

A (szélső)jobboldal bosszúvágyból és elvakult kommunista-gyűlöletből hajszát hirdetett az idős Biszku Béla ellen. Alaptalan vádak, képtelen állítások tömkelegével kellett megbirkóznia neki és védőügyvédjének.

2016. április 04. 13:55
Cseh Miklós
Nép Front

„Meghalt Biszku Béla, a Kádár-rendszer egykori belügyminisztere. Nagy formátumú politikus volt, aki sokat tett az emberi haladásért, a szocialista rendszer felépítéséért. A második világháború során antifasiszta ellenállóként fegyverrel küzdött a megszálló náci csapatok ellen. A felszabadulás után különböző párttisztségeket töltött be, majd a Kádár-kormányban belügyminiszter lett. Nélküle 1956 zűrzavarából nem tudott volna felemelkedni az ország. Az őszi véres események utáni konszolidáció, a törvényes rend és a közbiztonság helyreállítása az ő nevéhez fűződik. (...)

Az egykori belügyminiszter az utóbbi években méltatlan és igazságtalan jogi meghurcolásnak volt kitéve. A (szélső)jobboldal bosszúvágyból és elvakult kommunista-gyűlöletből hajszát hirdetett az idős Biszku Béla ellen. Alaptalan vádak, képtelen állítások tömkelegével kellett megbirkóznia neki és védőügyvédjének A Népi Front figyelemmel követte a pert és szolidaritást vállalt a kommunista politikussal.

Biszku Béla soha, egyetlen percre sem tört meg az éveken át tartó bírósági eljárás során. Nem adta fel elveit akkor sem, amikor a hatalom börtönnel fenyegette meg. Haláláig hűséges maradt az eszméhez és a mozgalomhoz. Emelt fővel, becsületes emberként, igaz kommunistaként távozott az élők sorából.

A Népi Front minden tagja nevében búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bamba
2016. április 06. 20:38
Hja! Észek-Korea még csak tartja magát valahogy, de pl. már Kína sem a régi!
tartarossz.blog
2016. április 05. 20:20
Tisztelt Cseh elvtárs ! Én leírom itt is mi problémám az életbentartott, de lélegeztetőgépre kapcsolt rendszerváltás utáni munkásmozgalmakkal, és kvázi kommunista pártokkal. A példaképekkel van baj, egy mozgalomnak nincs feltétlenül szüksége példaképekre sem, de ha már bálványokat keresnek, kizárólag csak kikezdhetetlen példaképei lehetnek egy baloldali mozgalomnak, például olyan mint Auguste Blanqui, vagy méginkább az utópistának bélyegzett Robert Owen, ő az volt Európának, ami Mahatma Gandhi Indiának. Mi a közös a két emberben? Az, hogy mind a ketten a szegény és számkivetett rétegek védelmezői voltak, s ez egyiküknek sem lett volna kötelessége, hiszen Owen gyxártulajdonos volt, Gandhi pedig a vaisya varnába született és ezért a kasztrendszer által elismert három felős kaszt alapján leélhetette volna az életét a kasztjának megfelelő társadalmi felsőbb tudattal...
nyugalom
2016. április 05. 12:00
Ez a fazon nem járt iskolába? Még ha nem is az igazat tanították, akkor is, honnan szedi ezeket az égbekiáltó butaságokat, hazugságokat? Hacsak nem biszku rokona, leszármazottja! Észak-Koreában van a helye vagy gyógyintézetben.
smarton
2016. április 05. 07:18
Ez egy nagyon de nagyon buta fiúcska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!