Az SZDSZ nem szűnt meg, csak átalakult

2016. március 11. 20:54

Egy egészen kis párt akarata érvényesült ebben az országban 12 éven át legalább, de valójában az egész 25 éven jelen maradt a keze nyoma, és még ma is itt van.

2016. március 11. 20:54
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

Az SZDSZ tehát még a liberális pártcsaládon belül is kuriózumnak bizonyult: nem nemzeti párt volt, hanem a globális-kozmopolita pénzügyi és »liberális« háttérhatalmak helyi képviselete Magyarországon.

Az SZDSZ elitje a liberálisokra és a kommunistákra jellemző világmegváltó gőggel, agresszivitással és mélységes lenézéssel tekintett a hazai politika szereplőire. Különösen elutasították – a népi-urbánus vita hagyományát folytatva – az MDF »mucsaiságát«, és természetesen antidemokratikusnak, fasisztának, rasszistának és antiszemitának bélyegezték őket.

1994-ben azért álltak az MSZP mellé, mert a lelkük mélyén a posztkommunizmusnál sokkal nagyobb veszélyt láttak az állítólagos nacionalizmusban, a magyar nemzeti identitásban, a hagyományokban, s persze az antiszemitizmusban. A szocialistákkal egyesítette őket az internacionalizmusnak is nevezhető kozmopolitizmus, a Nyugat-imádat, a nemzeti érzések lebecsülése. S bár 1998-ra kis párttá váltak, a szocialistákkal koalícióban képesek voltak arra, hogy egészen 2010-ig az országra kényszerítsék neoliberális, globalista, kozmopolita és politikailag korrekt világlátásukat. Mindig elitpolitikát folytattak, a sokaság, az emberek véleményétől a legkevésbé sem zavartatták magukat. Ha belegondolunk, mindez döbbenetes: egy egészen kis párt akarata érvényesült ebben az országban 12 éven át legalább, de valójában az egész 25 éven jelen maradt a keze nyoma, és még ma is itt van.

Friss hír: a Magyar Bálint által szerkesztett és írt, az Orbán-kormányt maffiaállamként, Magyarországot korrupt oligarchiák országaként bemutató könyvet tárgyalták nemrég az Európai Parlamentben; a vita után a szocialisták osztrák frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy most már megértette Magyarország működését… Illetve: 2016. február 25-én a déli órákban a Columbia Egyetemen (véletlenül épp itt) Magyar Bálint könyvéről vitatkoztak. Az SZDSZ nem szűnt meg, csak átalakult.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2016. március 13. 13:56
Fricz Tamás (Bayer Zsolt, Bencsik András) sem szűnt meg csak átalakult. Több tisztelet az átalakulóknak
Qman
2016. március 13. 10:44
Sajnálatos módon keveredik itt az igazság a hazugsággal. Mert amikor Magyar Bálint maffia államról beszél, akkor azt mondja: az állam ma olyan jogszabályokat hoz, amik törvényessé teszik a lopást. És ebben Magyar Bálintnak igaza is van. De amikor ezt éppen Magyar Bálint mondja, akkor minden ember, akinek van emlékezete, elcsodálkozik a pofátlanságon. Mert pont a Magyar Bálint fémjelezte SZDSZ volt az, amely privatizációnak nevezte a szabad rablás politikáját, és amely egyéni érdekeket mindig előbbre tartva az ország érdekeinél meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy az állami tulajdon kézen-közön eltűnjön, míg az állami adósság sokszorosára nő. Míg ebben a folyamatban az SZDSZ-t részben emiatt elhagyó Tölgyessy Péter felelőssége nulla, addig bizony Magyar Bálintnak sok-sok vaj van a fején - jobb lenne hallgatnia.
Wazze
2016. március 13. 01:21
https://kuruc.info/r/52/58130/
Wazze
2016. március 13. 01:17
Így van! A neve az lett: fidesz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!