Mindent vagy semmit

2016. január 12. 09:05

Már a népszerű műveltségi vetélkedőt is lehet játszani az Amazon digitális asszisztensével, az Alexaval.

2016. január 12. 09:05
N. Statt
The Verge

Habár a Siri és a Cortana mellett kevesen ismerik, az Amazon nem egy mobilba beépíthető digitális személyi asszisztensként képzelte el az Alexát, hanem egy hordozható hangszóróként. Ennek az az eredménye, hogy tényleg használják is, nem úgy, mint a Sirit, amit ugye az angol nyelv miatt a legtöbb magyar iPhone/iPad felhasználó negligál, a Cortana meg ugye nem működik még a Windows 10-ben hazánkban.


Az Echo elég népszerű Amerikában, most hallgattak a felhasználókra és lehet már vele »Mindent vagy semmit« is játszani (Jeopardy az amerikai becsületes neve, ez egy tévés vetélkedő, ha valakinek nem ugrana be). Az »Alexa, start Jeopardy« utasításra el is kezdődhet a műveltségi vetélkedő. Az Alexa amúgy hangoskönyveket is felolvas gazdáinak és be lehet idomítani az egész család hangjára, tehát ha beüvölt a gyerek nem hallgat el, illetve tudja ki az úr a házban. A konyhában máris a háziasszony kedvence lesz, mert recepteket gyűjt a netről, ha akarjuk. Az Amazon az Echo különböző változataiban látja az okosotthon igazi megteremtését, hiszen hangalapon sokkal egyszerűbb utasítani az okos eszközöket a házban, mint egy távirányítóval (ezt a Samsung erőltette most a CES 2016-on). Nem véletlen, hogy mennyire népszerű az Echo, a Ford már bele is fogja tenni a kocsijaiba alapból Amerikában az Alexa digitális asszisztenst, de nemsokára jön a hordozható miniváltozat is belőle kirándulásokra, hiszen Wi-Fi vagy mobilnet lassan mindenütt van már.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!