800 ezer forint egy antiszemita kommentért?

2016. január 06. 10:35

Izrael kritizálása nem lehet antiszemitizmus, ahogy a magyar kormány kritizálása se valamifajta magyarellenes vircsaft. Ez pontosan az a soviniszta logika, amely a gyűlöletkeltőket támogatja.

2016. január 06. 10:35
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Juhos Norbertet elítélik egy antiszemita Facebook-bejegyzés miatt, de azok, akik lélekben egyetértenek vele, a parlamentben ülhetnek. Pedig valójában egy épeszű országnak küzdenie kéne Juhos Norbert és társai nézetei ellen, de nem börtönnel fenyegetve őket, és mártírt csinálva belőlük, hanem határozott szavakkal és tettekkel, a teljes társadalom közösségének méltóságát megadva, minden áldozat emlékét egyben tisztelve, és a saját politikai oldalának hibáit is feltárva. De nem börtönnel, bírsággal, törvénnyel.

Főleg nem olyan buta váddal, amely szerint Izrael kritizálása és vezetői politikai felelősségének vizsgálata antiszemitizmusnak számít. Micsoda butaság ez? Izrael nem egyenlő a zsidósággal. Izrael egy ország, ahol a zsidó származású és vallású emberek élnek többségében. Izrael kritizálása nem lehet antiszemitizmus, ahogy a magyar kormány kritizálása se valamifajta magyarellenes vircsaft. Ez pontosan az a soviniszta logika, amely a gyűlöletkeltőket támogatja.

Ez a Facebook-kommentekért való feljelentés és ítélet semmiben sem különbözik, a fideszesek Facebook-kommentekért való feljelentésétől. Ez a feljelentés azt a képet is tovább erősíti, hogy a közösségi oldalakon tett kommentekért büntetőfelelősségre vonható bárki, ami lényegében a totális (ön)cenzúra előfutára.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. január 07. 13:37
brabant89 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 7. 13:28 De ezt akarom mondani. Az áldozatok számát több különböző becslés próbálta felmérni. A széles körben elfogadott számok öt és hatmillió között mozognak. .." Igen ezeket ismerem, csak éppen a "becslés" alapjai tisztázatlanok, ja és merő véletlenségből a becslők zöme zsidó, és aki nem volt hajlandó a hatmillió körüli becslésre, azt szinte kiátkozták.
catalina9
2016. január 07. 13:24
brabant89 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 7. 13:16 Pl. kutatható levéltárak. Meg egyáltalán pontos dolumentumok." Jut eszembe, vannak ilyenek, például a Vöröskereszt kiadványa a háború után, aztán a moszkvai füzeteknek nevezett eredeti német tábori nyilvántartások kb 80 ezer áldozattal, stb. stb. Ezekből eddig nem jött össze hatmillió.. maga szerint honnan van ez a szám?
catalina9
2016. január 07. 13:22
brabant89 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 7. 13:16 Alapos kutatomunka...? Százak ezrek élnek meg a holokauszt kutatásból, évtizedek óta, mi kell még? Pl. kutatható levéltárak. Meg egyáltalán pontos dolumentumok." Csak nem azt akarja mondani, hogy ezek hiányában "tévedtek" hatmillióra???
catalina9
2016. január 07. 13:20
brabant89 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. január 7. 13:10 Lehet, hogy egyesek hazudták a "körülbelül hatmilliót", " csak nem...? netántán kamuztak? "a többiek - a többség - pedig pontos adatok híján tévesen állította." érdekes, miért nem hárommillióra tévedtek, pontos adatok hiján? "Antall József lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke akart lenni. Holott ennyi magyar - a Kárpát-medencében egész biztosan. Akkor most aki 15 millió magyarról beszél, az hazudik? Nem. Csupán téved." Na ja, brabant 89, most sunyin menekül. Antal nem korlátozta a Kárpát medencére a magyarokat, a világon meg nyugodtan lehet tizenötmillió... ja és nem ostorozott senkit antihunitizmusért, nem követelt kártérítést stb. stb..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!