Szétesik vagy kilép az EU-ból? Tán még sosem volt ekkora tétje választásnak Nagy-Britanniában

2015. május 07. 20:36

Magyar szempontból – és itt most nem a bevándorlásellenes kormány, hanem az emigráns magyarok érdekeire gondolok – egyedül a Munkáspárt fölényes győzelme lenne megnyugtató.

2015. május 07. 20:36
Király András
444

A Munkáspárt az egyetlen komoly párt, ami kizárólag az EU-n kívüli bevándorlók számát korlátozná, az EU polgárait megillető alapszabadságokat nem.

Lehetséges koalíciós partnereik közül a liberálisok kvótákban gondolkodnak, ezzel remélvén bátorítani a képzett munkaerő bevándorlását, és visszatartani a képzetlenek tömegeit. Programjuk szerint időről időre felmérnék, hogy milyen területeken van munkaerőhiány, és azt is, hogy milyen hatása van a bevándorlásnak a szolgáltatások színvonalára, a bevándorlóktól pedig megkövetelnék a nyelvtudást.

A zöldek radikálisan bevándorlásellenes-ellenesek, vagyis szerintük hiba bűnbakot csinálni a bevándorlókból, így elleneznek mindenféle kvótarendszert, legyen szó EU-n belüli vagy azon kívüli bevándorlókról.

A skót nacionalistáknak erről a kérdésről is a skót függetlenség jutott az eszükbe, szerintük a brit kormánynak a bevándorlási politika ügyét is át kéne engednie a skót parlamentnek. Amúgy pedig kétéves, a tanulmányok befejezése után kiadható munkavállalási vízumot vezetnének be, de csak Skóciában. A walesi nacionalisták pont ugyanezt akarják.

Az SNP-hez hasonlóan monomán UKIP-nek is mindenről ugyanaz jut eszébe: szerintük a bevándorlás kérdését egyedül úgy rendezhetnék, ha Nagy-Britannia kilépne az EU-ból.

Végül a konzervatívok újra akarják tárgyalni az EU-val a polgárok szabad mozgásáról és munkavállalásáról szóló szabályokat úgy, hogy a bevándorlók ne legyenek jogosultak ugyanazokra az ellátásokra, amik a brit állampolgárokat megilletik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. május 08. 08:16
Hát pech kérem, a konzervatívok győztek, méghozzá abszolúte. Lehet, hogy többet nem mehetnek szabadon magyarok sem mosogatni az angol királyságba? Mi lesz a demokraták mentsvárával..főleg ha a németek is megbokrosodnak és ők is beintenek, hogy elég lesz már az ingyenélőkből?
Bokros Birka
2015. május 08. 08:07
Hát ezt megint beszoptátok vörösnácik, nem lesz ingyen rabszolga a libatenyésztőknél. :D
polnemkor
2015. május 08. 08:03
Ma még nem is mertek cikket megjelentetni! :) A Cink sem... haha
bornemiszabela
2015. május 08. 06:58
jól tippeltél, barom blogger.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!