Tizenkilenc egyenlő nulla

2015. március 16. 07:47

A papagájom dögöljön meg, ha ezekből a kérdésekből akár egy is eljut a tényleges népszavazásig. És ha eljutna, az lenne az igazi buli: minden idők legalacsonyabb népszavazási részvételét hozná.

2015. március 16. 07:47
Király András
444

Három hónapja a netadó elleni sikeres és valóban tömeges megmozduláson még arról beszéltek az ellenzéki stratégák (vagy azok, akik magukat aktuálisan annak gondolták), hogy single issue megmozdulásokkal lehet itten megmozdítani az embereket, és végsősoron kormánybuktató erővé szervezni az elégedetlenek formátlan tömegét. Single issue. Ez lett belőle.

T-I-Z-E-N-K-I-L-E-N-C (19), tizenki-kibaszott-lenc kérdés. Tizenkilenc kérdés, amit külön-külön szét kell majd jogászkodni, aminek külön-külön más a célközönsége, a többségét a többség nem is érti, nem is érinti, le is szarja. ()

Lehet, sőt, kell is röhögni Habony Árpádon. De a magyar baloldalnak (vagy bármilyen oldalnak) az elmúlt öt év kevés volt, hogy kitermelje a maga Habonyát, aki képes lenne legalább egy olyan jelszót, gondolatot kitalálni, amivel azonosulhatna az Orbánból, legalábbis a közvélemény-kutatások szerint egyre inkább kiábránduló tömeg.

Egyébként a népszavazás nagyon jól használható, hatékony politikai eszköz tudhat lenni. Ezt bebizonyította már Gyurcsány Ferenc a 2004-es állampolgársági népszavazással, amivel megmutatta híveinek, hogy le tudja győzni Orbánt (az más kérdés, hogy nem gondolta végig, mekkora kárt okoz önmagán kívül mindenkinek, milyen mélyen tipor a határon túli magyarok lelkébe), aztán bizonyította Orbán is a vizitdíjas népszavazással, amikor a kétharmados győzelem főpróbáját tartotta. Tehát a népszavazás életképes eszköz. De szervezett erő kell mögé, és egy érthető, erős kérdés. Egy nyerhető ügy. Egy.

Nem T-I-Z-E-N-K-I-L-E-N-C (19)!!!44!!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lucabrasi
2015. március 16. 16:25
Ha ennyire fáj mindenkinek a zorbándiktatura, akkor mit kezdenének a 19kérdéseskészzoltánosstb. bagázzsal?
Vadjoe
2015. március 16. 15:32
Én először azt hittem, hogy a 12. pontnak megfelelően 12 kérdés lesz, csak rosszul értettem a számot. Annak még valami értelme is lett volna, ellentétben a 19-cel.
Morgen
2015. március 16. 12:13
Hiteles, ép ésszel rendelkező férfiak és nők kellenek. Nem Gurmai Zita fia, a fülem tudja, miféle süketelő , egzaltált nőcik és eszetlen Készek, meg üres dossziés Horváthok. Komolyan mondom, egyetlen olyan ember nincs a balliba oldalon, amelyik valódi kérdéssel oglalkozna. A hülye egzaltáltakból már volt elég, amúgy is Bernikét már megszoktuk, de nem megszerettük.
Antigoné
2015. március 16. 08:47
Úgy látom, a mindenoldali megmondók teljes konszenzusra jutottak ezen elmeámokfutást illetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!