Dolgozzál, te helóta g***!

2015. január 29. 07:39

Valahogy nem kezdtek el pattogni a Fidesz többségét kritizáló magyar balosok azon, hogy a Szirizának is osztott győzteskompenzációt a görög választási rendszer.

2015. január 29. 07:39
Bernard Gui
Tutiblog

„A görög válságnak egyébként vannak magyar vonatkozásai is, nem is akármilyenek: talán emlékszünk még a Király András jobbikos politikus szépen ívelő pályáját kettétörő botrányra, amikor a 2010-es választások hevében felkerült a netre a videó arról, ahogy Thesszaloniki központjában azt kiabálta az utcán a magyar hazafi: »dolgozzál, helóta geci!« Nos, a történelem igazságot szolgáltatott Király Andrásnak: kedves és idejekorán elhangzott figyelmeztetésére nem hallgattak a görögök, rájuk köszöntött hát a válság.

A másik magyar vonatkozás a magyar baloldal nyomokban létező reakciója: a Szirizát ünneplő alterbalosok ugyanis győzelmi mámorukban elfelejtették megjegyezni, hogy igazából csak a szavazatok 36,3 százalékát szerezte meg (2,2 millió szavazat), és így abszolvált 149 széket a 300 fős parlamentben – ami ugye csak két fő híján nem abszolút többség. Ja, amúgy a majdnem tízmillió regisztrált választóból 6,3 millióan szavaztak, szóval az arány – ahogy ilyenkor a magyari vesztesek mondani szokták – még nemdemokratikusabb. Eleve többen nem szavaztak, mint amennyien a Szirizára voksoltak! A magyar baloldal mégsem tiltakozik, nem tüntet, nem kifogásolja a görög választások antidemokratikusságát.

Koalíciókényszer ide vagy oda, valahogy nem kezdtek el pattogni a Fidesz többségét kritizáló magyar balosok azon, hogy a Szirizának is osztott győzteskompenzációt a görög választási rendszer – ezek szerint a győzteskompenzáció mégiscsak demokratikus dolog, illetve mégsem csak a Fidesznek kedvez. Utóbbira egyértelmű bizonyíték, hogy a győzteskompenzáció ellenére a Fidesznek egy mandátuma nem keletkezett a görög választásokon. Ahogy igaz ez az egy forduló esetére is, hiszen a görögök csak egy vasárnapot szánnak rá a szavazásra, ami olyan fárasztó, hogy az iskolai nebulóknak négy nap szünet jár utána – pedig ők nem is szavaznak. Sőt, azt sem vetették itthon Alexisz Ciprasz szemére, hogy putyinista – márpedig az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2015. január 29. 13:22
a magyar valasztasi rendszerben a Sziriza a 36%-aval (legnagyobb part, egyeni val.kerületek) olyan 55-60%-os többseget szerzett volna. (fidesz 44% --> 67%) tehat bar a görög valasztasi rendszer pluszmandatum szabalya antidemokratikus, de nem annyira, mint a magyar. most a mediakörnyezetrol, a sajatos hirdetes-szabalyozasrol, az allam reszvetelerol a valasztasi kampanyban stb. ne is beszeljünk.
madarasi.abel
2015. január 29. 11:14
1. A görög választási rendszer igencsak jutalmazza a nyerteseket. Jobban, sokkal jobban, mint a mienk. Ez tény, nincs mit pattogni rajta, legalábbis nekünk, nem-görögöknek. 2. Azt a hatalmas visszafizetetlen adósságot úgy halmozták fel, hogy hosszú éveken keresztül hazudtak mindenkinek, az EU-nak, a hitelezőknek, stb. Ez kb olyan, mintha kölcsönt vennék fel lapostévére a banktól, az hazudnám neki, hogy havi 200K Huf-ot keresek, miközben igazándiból közmunkán tengődök. Aztán meg én kezdenék el pampogni, hogy nem tudom kiköhögni a gonosz banknak a havi törlesztőt. Mondjuk, a lapostévét, azt megtartanám.
Geo
2015. január 29. 10:28
Nagyon egy hülye seggnyaló vagy, Tutikám: nagyon sokféle rendszer működik - de olyan csak diktatúrákban, hogy a hatalom a saját képére formálja azt. Érted? Nem érted?
Agricola
2015. január 29. 09:25
A magyar balos azért nem pattog azon, hogy kedvencük a Sziriza igazából csak a szavazatok 36,3 százalékát szerezte meg (2,2 millió szavazat), és így abszolvált 149 széket a 300 fős parlamentben ami ugye csak két fő híján nem abszolút többség, ( amúgy a majdnem tízmillió regisztrált választóból csak 6,3 millióan szavaztak,) mert a fejébe beépített kettős mérce ezt diktálja neki. A Sziriza esetében neki tilos pattogni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!