Treuga dei

2014. november 05. 16:32

Képzeljék csak el, amikor Semjén Zsolt pártelnök, miniszterelnök-helyettes vasárnap reggel állatok halomra gyilkolászása helyett templomba megy, aztán meg kirándulni.

2014. november 05. 16:32
Vancat
No emisszió

A KDNP előbb-utóbb kénytelen lesz új, médiatematikává tehető ötlet után nézni, mert nyilvánvaló, hogy a Fidesz, akinek ugyebár a KDNP helyett is meg kell nyernie a választásokat, nem fogja több millió konzumidiótától elvenni azt, amihez talán a legjobban ragaszkodik: a bevásárlás liturgiáját, és bezárni e szertartás templomait, a plázákat. 

Javasolnék inkább egy sokkal ősibb, sokkal KDNP-sebb törvénymódosítást, amivel sokkal kevesebbek érdekeit sértik, és sokkal többek szimpátiáját nyerhetik el kereszténydemokratáink.

Javaslom feleleveníteni a középkori Pax Dei (Isteni béke) mozgalmat, amelyből a keresztény egyház talán máig leghaladóbb és legszimpatikusabb kezdeményezése, a Treuga dei, vagyis Isteni Kegyelem, Isteni Fegyvernyugvás intézménye kifejlődött. Ennek lényege az volt, hogy legalább az egyház ünnepre és szabadnapokra mindenkinek fel kellett függeszteni az öldöklést, a fegyverhasználatot és egyfajta békenapokat beiktatva csillapítani gyilkos ösztöneink erejét.

Szóval vasárnapi üzletbezárás helyett meghirdethetné a KDNP a posztmodern treuga deit. Ennek megfelelően vasárnap és egyházi ünnepnapokon nem lehetne gyilkolni, vagyis nem zavarhatnák az erdők csendjét a vadászok, nyugodtan lehetne kirándulni annak veszélye nélkül, hogy egy-egy ittasabb vagy gyengébb idegrendszerű vadász a kiránduló embereket, vakvezető kutyákat vagy esetleg idős gazdájának házától néhány száz méterre csellengő macskákat lövöldözzenek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. november 05. 20:49
Ausztráliában 12 országos választást értem meg, de egyetlen politikus sem vadászott. Nem kaptak volna egyetlen szavazatot sem.
Akitlosz
2014. november 05. 18:04
Nem valószínű, hogy meggyónná a szalonka- és egyéb gyilkosságait.
balbako_
2014. november 05. 17:54
Még jó, hogy nincs sajtószabadság. A pszichiátria összes ápoltja irkál megállás nélkül és a Mandi -bár nem orvosi szaklap - rendre leközli.
di maggio
2014. november 05. 17:08
Ha bevezetik, hogyan fogják ünnepnapon gyilkolászni a FIDESZ székházat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!