Így lesz saját hadserege Európának

2014. augusztus 26. 15:23

Németország rájött, hogy megint nagyhatalom.

2014. augusztus 26. 15:23
Király András
444

„Németország rájött, hogy megint nagyhatalom.

Németországban, ahol a második világháború után nemhogy a háború vagy a hősi halál, de maga a hadsereg is félig-meddig tabunak számított, a katonák bevetése pedig rendkívül nehézkes parlamenti hercehurcával jár, valami változóban van. Pár éve az azóta plágiumbotrányba keveredett és megbukott Theodor zu Guttenberg védelmi miniszter emlegetett először az afganisztáni háborúban elesett hősi halottakat, de most, Oroszország ukrajnai agressziója nyomán a szóhasználatnál is fontosabb változás kezdődött:

Németország, ami a hidegháború utáni Európa gazdasági, majd politikai nagyhatalma lett, immár a katonai nagyhatalom szerepét is magára vállalhatja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. augusztus 27. 07:23
666 SA !
Rockpapa
2014. augusztus 27. 07:17
A németeknek nincs ,és nem is lehet atomfegyvere.Ennélkül viszont nem lehet katonai nagyhatalom.USA,Oroszország,de még a pici Izrael viszont már az.Megint rettegnek a rettegők.
tango47
2014. augusztus 26. 17:26
Netto marhaság! Hosszú évtizedekig csak pénzzel fog harcolni a német állam.
heep
2014. augusztus 26. 16:05
Két államnak nem engedi meg az USA, hogy komoly hadserege legyen. Németországnak és Japánnak. Ha tehetné eltiltaná ettől az Oroszokat, Kínaiakat és Indiát is. De azok szarnak az USA ez irányú vágyaira. A gazdasági teljesítménye alapján a világ 3-ik, 4-ik legerősebb hadseregével kellene rendelkezniük megelőzve még a briteket és a franciákat is. Rájuk épülhetne az EU katonai védelme ami most nagyjából semmit sem ér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!