Szép magyar tragédia

2014. február 04. 15:38

Azt mondták nekem a bihari gazdák, hogy azt szeretnék, ha Fazekas Sándor agrárminiszter felkeresné őket, és elnézést kérne tőlük a földpályázatok eredménye miatt.

2014. február 04. 15:38
Kácsor Zsolt
NOL

Azt mondták nekem a bihari gazdák, hogy azt szeretnék, ha Fazekas Sándor agrárminiszter felkeresné őket, és elnézést kérne tőlük a földpályázatok eredménye miatt. Láttam a szemükben, hogy némelyek ezt komolyan gondolják. Tényleg azt hiszik, hogy Fazekas úr leáll velük tárgyalni.

Ugyan, ugyan. Ebben az országban utoljára Gráf József agrárminiszter szakította meg horvátországi nyaralását, hogy a tüntető gazdákkal személyesen beszélhessen, de erre a névre ma már nem emlékszik senki. Hogyan is emlékezhetne, hiszen ez még 2007 nyarán történt, vagyis a magyar történelem kezdete előtt, amikor a magyar gazdák a kommunista finánctőke rabigájában sínylődtek kenyéren és vízen. De milyen szerencse, hogy azokban a nehéz időkben melléjük álltak a magyar gazdakörök országos vezetői, Jakab István és Budai Gyula, akik belezokogták a kamerákba, hogy ők életüket és vérüket adják a magyar gazdákért. Ám mostanra Jakab István parlamenti alelnök lett, Budai Gyula pedig államtitkár, ennélfogva egy szavuk sincs a bihari gazdák kisemmizése miatt, ami persze érthető: olyan sokat siránkoztak ők ketten a nemzet megmaradásáért, hogy mostanra elfogyott a könnyük. Egy könnycseppjük sem maradt, mindet elzokogták, mire a hosszú utat megtették a parlamenti bársonyszékig. Ó, nem, nincsen már rá érkezésük, hogy a bihari gazdák panaszát meghallgassák.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. február 05. 02:57
A fazekas az egyik legnagyobb tahó-talpasa a nagyvezírnek!
Wagner Hopkins
2014. február 04. 23:26
Kussoljatok mucsáról, aszfaltbetyárok!
Wagner Hopkins
2014. február 04. 23:25
„Mucsa és lábszag…” A kampány hajrájában az aktuálpolitikai kérdéseken túl körvonalazódtak a világnézeti különbségek is. Tamás Gáspár Miklós híres cikkében már egyértelműen az MDF nép-nemzeti ideológiai alapjait támadta, amikor azt állította, hogy a fülkében két út közül választhatnak a polgárok: „mucsa és lábszag, vagy SZDSZ-es többség”. A liberális értelmiség ekkor használta először azt a retorikát, amely azóta lényegében egyeduralkodóvá vált ezekben a körökben. E szerint az „európai, korszerű, haladó és demokratikus” oldal vív élet-halál harcot a „provinciális, ókonzervatív, nacionalista és tekintélyelvű” erőkkel szemben. Ebben az interpretációban a tényleges programok és elképzelések helyett a „demokrácia megvédésének” morális parancsa a legfontosabb motiváció a választás során. http://tortenelemportal.hu/2010/03/20-eve-valasztottunk-eloszor/ Mi változott negyed század alatt? Most is a szemkilövési demokráciáért harcolnak, a mucsaiakat pedig otthon röhögik ki a szarjankók.
kuwiq
2014. február 04. 22:58
És mit szóltak a bihari gazdák, amikor megtudták, hogy simon elvtárs eurómilliókat tárol ausztriában? És amikor kiderült, hogy a józsa elvtárs 4,5 milliárdot kaszált a paksi atomerőműtől valamilyen megbízásért, mit mondtak? Hány libát ki lehetett vona fizetni ebből a pénzből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!