Életszag és szabadság-kontent a gombaszögi táborban

2013. július 22. 12:22

Lehetetlen választani a sok erős pillanat közül, a spontán Németh-Čaplovič találkozó, Surján-Mikloško a Közbeszéd sátrában, a szalmaszínház, vagy a megható kopjafa-állítást követő himnuszéneklés.

2013. július 22. 12:22
Polák Gábor
Bumm.sk

„Ezen sorok szerzője évekkel ezelőtt járt Tusványoson, valamint vajdasági Zentai Nyári Ifjúsági Játékokon, és természetesen felmerült a kérdés, Felvidéken vajon miért nincs ilyen? Nos, most már van. Bár a közönség létszámát tekintve alighanem sohasem érheti utol Gombaszög Zentát és Tusványost, tekintve megközelíthetőségét és a tábor kapacitását, de ez talán nem is baj. Ide az jön el, aki tényleg el akar jönni. A több, mint másfélezer résztvevő - a tavalyinak csaknem duplája - ellenére pedig sikerült megőrizni a tábor családiasságát és emberi léptékét, életszagúságát.

(...)

Gyakorlatilag lehetetlen választani a sok erős pillanat közül, politikai szempontból mindenképp a spontán Német-Čaplovič találkozó, Surján-Mikloško a Közbeszéd sátrában, Winkler Róbert Alfa Romeo-tesztje (a kocsi volt a tombola fődíja), a szalmaszínház, CitySoul sátra, a népszerű jó szex-előadás, Vaszily, az Origo vezére, szerintem a Bugár-Berényi vitának is volt értelme, vagy a megható kopjafa-állítást követő himnuszéneklés. Ez csak a jéghegy csúcsa, bele sem merek gondolni, mennyi jóról maradtam le.

Ami a koncerteket illeti, egyvalami egységesen feltűnt: valamennyi fellépő maximálisan bizonyítani akart (a kakukktojás, hipszterségét osztrák meleg pornószínész-dizájnra cserélő ByeAlexet leszámítva). Voltam már számtalan Quimby koncerten az elmúlt 11 évben, a zenekar fénykorát idézte motiváltságban, talán még nem is láttam őket ilyennek. Mindezt nagyban meghatványozta a kulissza, a nagyszínpad mögött felsejlő vár sziluettje, az erdő, olykor úgy tűnt, összegyűltek az erdei »vademberek«, hogy megnézzék, mi ez a zsivaj a réten, majd megtapsztalván az élményt, buliznak egy hatalmasat. Valószerűtlennek tűnt az élmény, még nem tapasztaltam ehhez foghatót, nagyon jó ötlet volt a királyrétre vinni a nagyszínpadot. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!