Van egy rossz hírem, Horváth Csaba

2012. november 16. 08:37

Horthy István (!!!), Horthy Miklós, Tisza István és persze Orbán Viktor voltak az elmúlt 94 évben a „demokrácia ellenségei” – Rákosi Mátyás vagy Farkas Mihály ezek szerint szerencsére nem.

2012. november 16. 08:37
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Kerdem

„Horváth Csaba (a videón 0:30-tól) azt mondja, hogy az elmúlt 94 évben »három olyan vezető korszak volt«, amikor »a demokráciának ellenségei támadtak«. A három korszak – hangsúlyozom, három korszak! – közül az első (és ezt tényleg nem fogják elhinni): Horthy István, utána sorrendben Horthy Miklós, Tisza István és »legújabban Orbán Viktor«. Ez tehát az a négy három személy korszak, akik (amelyek?) a »demokrácia ellenségeinek« minősültek (a videót azért érdemes megnézni, mert maga az írott hír nem igazán adja vissza a sajttáj igazán elvtársias hangulatát).

Azt személy szerint egyáltalán nem értem, hogy hogyan jön ide Horthy István, aki közismerten angolbarát – mai szóhasználattal: européer – gondolkodású személy volt, és kormányzó-helyettessé történő megválasztása részben éppen azon a megfontoláson alapult, hogy a folyamatos szélsőjobboldali térnyerés közepette, Horthy Miklós megbetegedése vagy halála esetén legyen legitim, a nyilasokkal egyértelműen szemben álló államfő (ezt a szerepet Horthy István tragikus halála miatt sajnos nem tudta betölteni).

Ami viszont még ennél is groteszkebb, az az, hogy ha a demokráciának kizárólag a fentiek az »ellenségei«, akkor a »többiek« a barátai kellenének, hogy legyenek. A Magyar Kommunista Párttól kezdve a Magyar Dolgozók Pártjának Központi Vezetőségén át a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányig. Igen, az idősebbek talán még emlékezhetnek rá általános iskolából, hogy Rákosi Mátyás, Szakasits Árpád, Dobi István, Gerő Ernő, Kádár János, Biszku Béla, Farkas Mihály és a többi államférfi a (népi) demokrácia nagy barátja volt mindig is, hogy Fock Jenőt, Fehér Lajost, Czinege Lajost vagy Marosán Györgyöt (»nem a zsömle túl kicsi, hanem a pofátok túl nagy« – mondta utóbbi egy emlékezetes május 1-jén az összegyűlt munkásoknak) már ne is említsem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2012. november 16. 17:29
aztán gyurcsány ferenc nem támadt a demokráciára? mondjuk csak 2006 októberét említeném. de szerintem Őszöd sem volt semmi más mint a haza és a demokrácia megcsúfolása. horváth csaba jó lenne ha szedne egy kis kavingtont!
kaktuszvirág
2012. november 16. 11:21
Ez a fazon az MSZP elnökhelyettese!Gondoljunk bele,ha győz 14 ben az MSZP akkor a Mesterházy miniszterelnök,ez meg miniszterelnök helyettes lesz,vagy valamelyik fontos tárca minisztere.Már csak ezért sem szabad engedni,hogy győzzenek!!
Alarik
2012. november 16. 10:44
Piperkőcke harcba szállt a "Ki a nagyobb kontraszelektált" című maszopos vetélkedőbe. Attilának fel kell kötni a fehér kesztyűt, ha tartani akarja vele a lépést.
Senye Péter
2012. november 16. 10:36
Motoszkál bennem az a gondolat, hogy H.Cs. személyében megtestesül az MSZP, no meg az egész ballib szellemi hanyatlása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!