Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Megbomlott Egység Oroszországban?

2011. december 08. 16:56

Putyin pártja hiába használta a kampányban az állami befolyás alatt álló centralizált média nyújtotta lehetőségeket.

2011. december 08. 16:56
Molnár Gergely
Idea Intézet

„A 2011. december 4-én tartott orosz parlamenti választásokon a hatalmon lévő Egységes Oroszország párt a szavazatok „csupán” 49,54 százalékát tudta megszerezni, elveszítve ezzel a 2007-ben megszerzett alkotmányozó hatalmát a Dumában. A párt – amelynek elnöke Vlagyimir Putyin miniszterelnök – hiába használta a kampányban az állami befolyás alatt álló centralizált média nyújtotta lehetőségeket és az úgynevezett »adminisztratív erőforrásokat«, nem volt képes megállítani tavasz óta tartó népszerűségvesztését. A kormányzó párt nyilvánvaló népszerűségvesztése alapvetően két okra vezethető vissza: egyrészt a medvegyevi modernizációs kísérlet sikertelenségére, másrészt az orosz állampolgárok választói magatartásának és preferenciarendszerének elmúlt években lezajlott drasztikus átalakulására.

A következő időszak legfontosabb kérdése, hogy a jelenlegi rezsim képes lesz-e arra, hogy megújuljon, és megfelelő választ adjon az orosz állampolgárok elvárásaira. Az Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA) elemzésében három lehetséges középtávú szcenáriót vázol fel a putyini rezsim jövője kapcsán: a centralizált inercia, a neo-korporatista modell és a fokozatos demokratizálódás lehetőségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arlequin
2011. december 08. 18:25
na kedves molnár gergely! te is csak egy hasznos idióta vagy. legalább megfizetik?
Öreg
2011. december 08. 17:15
Hűha ! Nagy vereség ez Putyinnak, csak annyi szavazatot tudott szerezni /na, azért egy kicsit többet/ mint az összes többi együtt véve, a szélsőbaltól a szélső jobbik. Jó erős ellenfelei lesznek..... Annyira megijedt , hogy azt üzente Clintonnénak, hogy ne az orosz demokráciát féltse, foglalkozzon az amerikai demokráciával. Szinte hallom, hogy rettegett !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!