Csak a kő marad?

2011. július 29. 18:30

Az ifjú riporter tehetségét nem kérdőjelezném meg, felkészültségét annál inkább.

2011. július 29. 18:30
Borókai Gábor
Heti Válasz

A riporter ájultan szurkolta végig a mérkőzést. Csak sajnálkozott, és szorított - rendületlenül. A FIÚKNAK, akikkel együtt hátrált, együtt lendült előre, akikkel együtt dobbant. Újságírói munkára így cseppnyi energiája sem maradt. (...) Természetesen, ha külföldiekkel mérkőznek magyarok, nem kell semlegességet mímelni. Akkor legyen csak elfogult a tudósító. Számos példa említhető fel, hogyan kell ezt a szakmát művelni. Az éltesebb korúak között éppúgy található követésre méltó teljesítmény, mint a fiatalok körében.

Persze az ellenpéldák is keserítik mindennapjainkat. Mégsem születik karcolat valamennyi apropóján. Írásra most is csak azért vetemedtem, mert a kedélyborzoló eset azon az egyes számú közszolgálati csatornán történt, ahol nem egy vértezett fiatal is akad. A Videoton- Sturm Graz-mérkőzésre mégsem közülük, hanem a Duna tévé lelkes éretlenjei közül vezényeltek tudósítót erre az alkalomra. Ki tudja, milyen megfontolásból?

Az ifjú riporter tehetségét nem kérdőjelezném meg, felkészültségét annál inkább. Hogy mégis miért lett övé a poszt? Megfejthetetlen. A közszolgálat alapos átalakítás alatt áll. Nem kérdés, okkal tizedelik az évtizedek során elburjánzott munkatársi gárdát. És az sem kérdés, hogy a liánokkal átszőtt dzsungelben csak machetével lehet rendet vágni. De a fájdalmas kaszálásnak mégiscsak az ad értelmet, ami marad. És az nem lehet pusztán a kő...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obulus
2011. július 31. 08:45
"Csak a kő marad?" Kedves Borókai! Nem marad még az sem. Kő kövön nem marad, ga a Fidesz még sokáig folytatja kártékony ámokfutását.
dönci4
2011. július 30. 20:15
Föl tetszett ébredni Borókai úr? A hozzáértőket valószínűleg kirúgták. Feltehetőleg büdös komcsik, libsik, gyurcsányisták, egyebek voltak. Vagy csak úgy.
marós
2011. július 30. 08:37
Minden zsák megtalálja a foltját. Miért lenne jobban felkészült az ífjú riporter, mint a labdarugásunk?
Trükkök Százai...
2011. július 30. 00:13
Mindig olyan izgalmas témát talál ez a Borókai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!