Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nekem Orbán Viktor szabad kezet adott

2010. október 07. 08:53

Demszky Gábor méltatása abból állt, hogy elismertem ötszöri megválasztásának az értékét. Interjú.

2010. október 07. 08:53
– Demszky Gábor a városháza hivatalának átadás-átvételekor húszéves főpolgármesterséget kívánt önnek. Nem sikerült túl kedélyesre előde méltatása? Nagy elismeréssel szólt róla, köszönetet mondott neki az elmúlt húsz évért. Nem lesz ebből baj?

– Túl vagyunk a kampányon. De a kommunikációs görcsöléseket én is éreztem, a másik oldalról. Egyik nap önjáró voltam, és azt írták: a Fidesz »begyűr«. A másik nap azt lehetett hallani, hogy a Fideszben fogják a kezem és vezetnek. Ez »fénymarhaság«, az én kezemet egyedül a feleségem tudja fogni. Baloldali körök, ha az ember kulturáltan viselkedik valakivel, máris azt kezdik sejtetni: amögött valami összeborulás van. Demszky Gábor méltatása abból állt, hogy elismertem ötszöri megválasztásának az értékét.

– A Jobbik, sőt fideszesek fogalmaznak meg bírálatokat, amiért a volt Demszky-helyettest, a liberális Atkári Jánost kérte fel pénzügyi tanácsadónak.

– Mi köze a liberalizmusnak a pénzügyi szakmához? Magyarországon kicsit kuszált az, hogy mi liberális és mi anarchikus. Éppen a számok tanúsítanak átható közömbösséget az iránt az ideológia iránt, hogy »mindent lehet másképp látni«. Amit éppen negatív értelemben emeltem ki az átadás-átvételkor, az az, hogy a főváros pénzügyi helyzete borzasztó rossz. Ezt kell origónak tekinteni. Ezért van szükség Atkári János szigorú pénzügyi szemléletére. (...)

– A rendszerváltás cezúra volt, Demszky Gábor pedig rendszerváltó politikus, nem?

– Azt, hogy 1990-ben történt változás Budapesten, nem vitatom. És elismerem, nem ugyanaz a baloldaliság volt előtte és utána. De azóta teljes kontinuitás volt a baloldali–liberális vezetésben. Demszky Gábor pedig ugyan ellenzéki volt, de soha senki nem vitatta meg a nyilvánosság előtt pontosan, hogy milyen irányból támadta a Kádár-kormányt.

– Hogyhogy?

– Ebbe már az udvariasság okán sem kívánnék belemenni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WonderCsabo
2010. október 07. 16:39
Demszkiről ennyit: http://mandiner.hu/cikk/20101007_felfuggesztette_a_bizottsag_a_negyes_metro_tamogatasat
Honfi-fi
2010. október 07. 15:34
Demszky Gábor méltatása abból állt, hogy elismertem ötszöri megválasztásának az értékét. ____________________ Tisztelt Tarlós Úr ! Engedjen meg, egy tisztelőjétől , egy nagyon halk kritikát. Ön is, én is, és még nagyon sokan tudjuk, hogy demszkáj 5x-ös megválasztása, nem önálló és nem pozitív tett volt. Az 5 alkalomból, ha nagyon jó hiszemű akarok lenni, akkor talán az első két alkalom lehetet úgy ahogy "tiszta" nyerés. A többi már csak mocskos háttérben futó trükközések és csalások eredménye volt. Ebben pedig nincs semmi érték, amit el kell ismerni. Más kérdés, hogy Ön egy Úriember, és nyilván nem ereszkedik, ereszkedett le arra a szintre, hogy a saját , jól megérdemelt hivatalának elfoglalásakor, nincsen szükség a semmibe tűnő gazember kritizálására.
cyberlolita40001
2010. október 07. 15:00
Tarlós korrekten vette át a széket Demszkytől. nem lesz kire mutogatni, mert a közgyűlésben Fidesz-KDNP többség van 1 db képviselővel, ami oda elég, ugyanis egyszerű többséggel dönt a tisztelt grémium (nincs 2/3-ad, nincs pofázás!). Az idő ezt is eldönti, mi meg addig fizetünk, mint a katonatisztek...
röviden
2010. október 07. 14:45
Bocs. Muszáj volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!