Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Haláltánc

2010. május 09. 10:32

A Mexikót idéző tornádószerű egypárti győzelem elhozta a baloldal élet-halál harcát. A következő hónapok, majd évek során a magyar baloldal a létéért küzd.

2010. május 09. 10:32

„A rendszerváltást követő két évtizedben ugyan az ország üzemelt, teljesített, de új világképét, identitását nem találta meg. Ezen időszak egyetlen eredménye a működés, semmi más. Hiába vagyunk büszkék a békés rendszerváltásra és az azt követő alapvetően rendesen végigdolgozott húsz évre, az ország népének vizsgáján a köztársaság első korszaka megbukott. Demokrata politikusnak az ország népével pedig vitatkozni értelmetlen.

E meglepő, Európában általában nem jellemző helyzetet akkor éli túl a magyar baloldal, ha teljesen új kereteket épít, s elkezd modern baloldali politikát csinálni. A magyar baloldalnak új, az MSZP-nél tágabb merítésű, befogadóbb szervezetre van szüksége. Olyanra, amelyben hálózatát horizontálisan felfűzött ügyekre, következetesen elvi és világnézeti alapon nyugvó döntésekre építi. A rendszerváltás utolsó mozzanataként fontos, hogy teljes egészében szakítson az államszocialista örökséggel, s így ne kezelje többé politikai értéknek a technokrata, szakapparátusi rutint.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. május 10. 09:03
A szoc-libsi hatalom a megszerzett zsákmány feletti torzsalkodást akarja leplezni az új kormány hazugságokkal való támadásával.
Öreg
2010. május 09. 20:27
A most megszünő parlamenben bőven több volt 1/3-nál, mégsem lehetett hatékony a FIDESZ, mert ha nyerő javaslatai voltak, határozatképtelen volt a bizottság. /Ha nem, akkor kivonult az MSZP-SZDSZ, az MDF pedig tartózkodott. Csak nem ezt sirja vissza, akinek a FIDESZ által biztositott 1/3. kevés. / Ez az ajánlat nagylelkü, tessék használható javaslatokkal előállni és akkor nem egyharmad, hanem többség is lesz!
miloka
2010. május 09. 18:11
Komássykám! Ezt a szöveget majd "lefordítjátok" azoknak is akiket szeretnétek megcélozni vele?? "Tudomásul kell vennünk, hogy a baloldal egy a jólétet egyenlően elosztó, együttműködésen alapuló államban és gazdaságban gondolkodik. Tudomásul kell vennünk, hogy egy baloldali párt számára a minden nélkülözőről alapvetően gondoskodó szociális rendszer működésében kompromisszumnak nincs helye. Hogy a magyar társadalomnak befogadó, a jogegyenlőséget megteremtő, minden kisebbséget a társadalom integráns részeként ellátó államra van szüksége. Hogy az iskolai és a társadalmi szegregáció megszüntetése kötelesség, .."
gutman
2010. május 09. 16:44
Senki se dőljön be ennek a kis szarházinak, hallottam 1x2x nyilatkozni,és beszélni a dolgokról, ugyanazt képviseli,mint Gyurcsány vagy Kovácslacibá...csak ez rájött,hogy neki baromi gyorsan váltani kell,mert eddig úgy néz ki,hogy 30 éves korára gyakorlatilag lenullázta magát. Ezért most keresi a kiutat,mint patkány a süllyedő hajóról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!