Nem Dibusz véd a kupadöntőn, pedig nem sérült?!

2024. május 15. 09:25

A Magyar Kupában remeklő, tizenegyeseket védő helyettese kaphat esélyt a Puskás Arénában. Úgy készül, hogy karrierje legfontosabb mérkőzése lesz.

2024. május 15. 09:25
null

Nyitókép: Facebook/Ferencvárosi Torna Club/Molnár Ádám

***

Tíz éve kirobbanthatatlan a Ferencváros kapujából Dibusz Dénes, aki ennek ellenére könnyen lehet, hogy csak a kispadról nézi majd az esti (19.30) Magyar Kupa döntőt a Puskás Arénában. A 25-ik sikerére készülő Ferencváros ellenfele a Paks lesz, utóbbi kapuját minden bizonnyal Szappanos Péter védi majd. A magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki utazókeretébe bekerült két itthon védő kapus ezúttal nem nézhet egymással farkasszemet a pályán.

Ezt is ajánljuk a témában

Nincs baj

Tudomásunk szerint nem hátráltatja sérülés, betegség Dibusz Dénest, mindössze arról van szó, hogy ebben a kupasorozatban egyetlen percet sem töltött még a pályán. Ez persze egyáltalán nem kizáró ok, de ha Dejan Sztankovics ragaszkodik az elveihez, akkor a fináléban is lehetőséget ad a második számú kapusának, Varga Ádámnak. A Ferencváros szerb vezetőedzője ugyanakkor világhírű korábbi edzőjét idézve azt nyilatkozta: A döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell!„ Ennek fényében akár az is elképzelhető, hogy a legerősebb csapatát küldi a pályára Dibusszal, ám valószínűbb, hogy a döntőbe jutásban oroszlánrészt vállaló Varga nevével kezdődik majd a fővárosi zöld-fehérek összeállítása.

Fogadkozás

Varga Ádám csapatba kerülését erősíti az is, hogy egyértelműen úgy beszélt a Paks elleni, vélhetően több tízezer néző előtt rendezendő Magyar Kupa döntő előtt, mint aki tudja: ő áll majd a kapuban.

Szerintem karrierem legfontosabb mérkőzése lesz! A Ferencvárossal mindig kupákat kell nyerni, és most itt a lehetőség a következőre a nevelőklubommal. Jól sikerült a szezon mind a csapatnak, mind személy szerint nekem. 

Kaptam lehetőséget, amiket kaptam, azzal szerintem tudtam is élni, nagyon örültem a teljesítményemnek, a hab a tortán lenne a szerdai kupagyőzelem

 – mondta az M4Sportnak Varga, aki az eddigi kupameccsei után mindig posztolt, így a sikeres elődöntőt követően is.

Statisztikák

A saját nevelésű, 25 éves Varga Ádám a 2023/2024-es szezonban lépett előre a ranglétrán, többek között Bogdán Ádám távozása miatt is. Élt az eséllyel a korábban többször kölcsönadott korábbi utánpótlás-válogatott játékos, aki 10 mérkőzésen védett: négyszer a bajnokságban, egyszer a Konferencialiga-selejtezőjében és mind az 5 MK-meccsen. A debreceni találkozón például a rendes játékidőben és a párbajban is hárított egy-egy tizenegyest, de a Nyíregyháza ellen a hajrában megfordított elődöntőben is sokat hozzátett a Ferencváros továbbjutásához.

Dibusz Dénes négyszeres Magyar Kupa-győztes, az eddigi döntők mindegyikén ő védett: 2015-ben 4-0 a Videoton, 2016-ban 1-0 az Újpest ellen, 2017-ben tizenegyespárbajban siker a Vasas ellen úgy, hogy egyetlen kísérlet maradt ki, lábbal hatástalanította Kire Ristevski próbálkozását! Mindháromszor hazai pályán, a Groupama Arénában. 2022-ben már a Puskás Arénában rendezték a finálét, Dibusznak kevés dolga akadt, a Fradi 3-0-ra legyőzte a Paksot.

A tolnaiak most revansra vágynak, de vajon felkészültek-e arra, ha Varga Ádám áll a Ferencváros kapujában?

Ferencváros huszonötödször vagy Paks először? Ez a Magyar Kupa döntő tétje. Dibusz Dénes csapatkapitányként újra magasba emelné a díszes serleget.
Fotó: Facebook/Ferencvárosi Torna Club/Molnár Ádám

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­k­e­­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­­­e­x­­i­ ­­­p­­u­­n­­­c­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
italosiparos
2024. május 15. 16:45
Az lenne a furcsa(szerintem felháborító is),ha nem Varga védene.
Halder_1899
2024. május 15. 11:21
Nem Dibusz, legalábbis remélem. Fantasztikus kapus, legenda. De a kupabán végig a fiatal tehetség Varga védett, VÉGIG. Úgy lenne igazságos, hogy vigye végig. HAJRÁ FRADI ! Ma 50 ezer feletti nézőszám lesz.
DrPepper
2024. május 15. 11:13
Varga remek kapus, ha eddig ő védett a kupában, védjen ő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!