<![CDATA[tortenelem.mandiner.hu]]> http://tortenelem.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Hanula Zsolt (Index): Sosem létezett az első éjszaka joga]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Így nézhetett ki a nagyváradi vár a 15. században (videó)]]> Régészek segítségével rekonstruálta a nagyváradi vár 15. századi állapotát videójában a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatója.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Gecse Géza (Vendégszerző): Hősök, mártírok, áldozatok és történelmi személyiségek]]> Száz év tükrében a nagy háború 1917 – 2017. Folytatja az első világháborús történelmi ismeretterjesztő klipvetélkedőt az Aspektus!
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[133 nap – A Tanácsköztársaság története (a teljes film) (videó)]]> Dicsőséges? Szégyenletes? Borsody István dokumentumfilmje a világ második proletárdiktatúrájáról, népbiztosokról, vörös terrorról és honvédő harcokról. Producer: Skrabski Fruzsina.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ablonczy Balázs (Főtér): Nem vagyok naiv]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Czakó Gábor (Magyar Hírlap): Legrégibb nyelvemlékünk]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Kádár János (hvg.hu): Soros György hálózatáról]]> Megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Szent-Iványi Domokos (Visszatekintés (1941-1972.)): Gróf Teleki Pál miniszterelnök halála, 1941. április 3.]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bödők Gergely (Mandiner): Frontmozik – Első világháború a filmvásznon]]> 2014 őszétől többnyire havi rendszerességgel kerül sor az Első Világháborús Centenáriumi Alapítvány által rendezett Frontmozikra. A vetítés-sorozat a Nagy Háború filmes adaptációiból merít. A nézők előbb az Uránia Nemzeti Filmszínház, a tavaly indult új „évadot” pedig a Kino Caféban követhetik. A minap vetített Bakaruhában című magyar film immár a sorozat huszonegyedik darabja volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Zrínyi Miklós szerepébe bújtak a diákok]]> [...] Bővebben!
]]>