Több mint kétmillió autót gyárthat idén Thaiföld

2019. október 20. 15:48

A thai autóipar idén 2,2 millió gépjárművet gyárthat, ezenfelül az elektromos autóknál is várható az értékesítés növekedése.

2019. október 20. 15:48
null

A thai Ipari Minisztérium előrejelzései alapján idén az ország 2,2 millió autót gyárthat le, ennek a felét a hazai piacon tervezik eladni, a másik felét pedig exportálásra szánják.

Az értékesítésben is növekedést várnak, főleg a

lakosság vásárlóerejének javulása miatt.

Az autóipar a húzóágazat

Faisu Loharachun, az Ipari Minisztérium titkára szerint az autóipar az a gazdasági tevékenység, amely az ország számára a legtöbb bevételt eredményezi. Emiatt a kormány nagy hangsúlyt fektet az autóipar jövőjére, egy speciális gazdasági övezet megnyitását is tervezik, amely további beruházásokat vonzana és nagyobb értéket teremtene a gazdaság számára.

Phatthanadej Arsasapphakit, a 2019-es Fast Auto Show Thaiföld elnöke szerint ebben az évben a nemzetközi gazdasági háború hatással lehet az általános gazdasági folyamatokra, de úgy véli, hogy ez nem érinti az új- és használt autók értékesítését, mivel a lakosság vásárlóereje javult, akárcsak a mezőgazdasági termények árai is kedvezőbbek, valamint nagy a verseny a hitelintézetek között a hitelezésben.

Ezenkívül az elektromos autók értékesítése is valószínűleg növekedni fog Thaiföldön.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!