Bestseller Mark Twain önéletrajza

2010. november 30. 12:05

Mark Twain önéletrajza száz évvel az amerikai író halála után lett bestseller. A kiadványt ezen a héten egy cd is követi, amelyen Clint Eastwood kölcsönzi hangját a világhírű írónak.

2010. november 30. 12:05

Mark Twain önéletrajzát szinte azonnal elkapkodták. A november 12-én megjelent könyv kiadója, a University of California Press nem számolt ekkora érdeklődéssel, így a nyomdának már hatszor adtak újabb megbízást további példányok utánnyomására. A háromkötetes önéletrajz első része 744 oldalas, és a The New York Times bestseller-listáján máris a hetedik helyet szerezte meg.

A kiadványt ezen a héten egy cd is követi Mark Twain: Words & Music (Mark Twain: Szavak és zene) címmel, amelyen Clint Eastwood kölcsönzi hangját a világhírű írónak. A hangfelvételeket olyan folk- és countryénekesek kísérik dalaikkal, mint Emmylou Harris, Brad Paisley und Ricky Skaggs. A cd producere a kétszeres Grammy-díjas Carl Jackson country-énekes. Az amerikai író több mint ötezer oldalnyi, két kilót nyomó emléket hagyott hátra az utókornak, de kikötötte, hogy csak halála után száz évvel olvashatja a nagyközönség.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. december 01. 08:55
Egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy nem olvastam-e én már Mark Twain önéletrajzot? De. Még csodálkoztam is, hogy miképp lehet ennyi derű abban az emberben, akit annyi csapás ért. Mosolyogtam, amikor kiszámolta, egy Bell-részvény mennyit érne, ha megtartott volna egyet, amikor házalt vele. Tetszett, ahogy a mindennapi hajmosás mellett állt ki. Csodálkoztam, hogy hogyan viselte el három gyereke és a felesége elvesztését. Úgy látszik, maradtak titkai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!