Matteo Salvini kiakadt a háborúpárti EU-s politikusokra: „Kezeltetniük kellene magukat”

2024. május 10. 07:20

Keményen beleszállt többek között a háborús retorikát használó Emmanuel Macronba az olasz kormányfőhelyettes.

2024. május 10. 07:20
Matteo Salvini guest on the TV show Porta a Porta

Nyitókép: Massimo Di Vita/Archivio Massimo Di Vita/Mondadori Portfolio via Getty Images

Az európai parlamenti választások közeledtével egyre nő a nyomás a tagállamok vezetőin, hogy állást foglaljanak az orosz-ukrán háború kapcsán. Bár az olasz kormány korábban fegyverszállítmányokkal támogatta Ukrajnát a védekezésben, most a katonák küldésétől határozottan elzárkózik. Emmanuel Macron francia elnök viszont többször is kijelentette, hogy fontolóra veszik francia csapatok küldését Ukrajnába – írta meg a Magyar Nemzet.

Matteo Szalvini megdöbbenve értesült arról, hogy Macron után Mario Monti, a volt olasz miniszterelnök is támogatja, hogy olasz csapatok küldjenek az ukrán frontra. Liga főtitkára főtitkára nemes egyszerűséggel azt javasolta Macron és Monti kapcsán, hogy „kezeltetniük kellene magukat”.

Súlyos kijelentésnek tartom, hogy Monti azt állította, olasz katonákat kellene a harctérre küldeni, hogy életüket veszítsék Ukrajnáért. Menjenek inkább ők Ukrajnába!

– mondta Salvini, majd hozzátette, hogy „őrültség lenne, ha uniós katonák avatkoznának be az orosz–ukrán konfliktusba, a Liga kormánypárt kizártnak tartja ennek bármifajta lehetőségét”. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­­z­­i n­­­i­m­f­o­­m­­­á­­n­i­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
atti64
2024. május 10. 12:08
EGY NORMÁLISAN GONDOLKODO EUROPAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ILYENBÖL KÉNE VAGY SZÁZ BRÜSSZELBEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
auditorium
2024. május 10. 09:02 Szerkesztve
Salv. józan paraszti ésszel gondolkodik és saját országa érdekét is nézi. Ezt ki meri mondani OV-ral együtt, ezért a jövőbeli esetleges jobbközép koalició, ismét a néppártiak vezetésével , finnyáskodik velük szemben. Csak az "europaisták, atlantisták és ukrajnabarát jogállamok kellenek nekik " FORRÁS: ARD Tagesschau 9.10.2024 Ezzel a "szélsőjobbosok" kizárásával elősegitik a balos (szoc.zöld.lib.) koaliciót és marad minden, ahogy most van: az EU teljes kiszolgáltatottsága .
o1gpedofil-2
2024. május 10. 08:05
Mar a lengyelek is elkuldtek a faszba, Putyinnal a mellkasan. Ez a fasz egy idiota!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!